Kılıçdaroğlu: Kışlık soğanı stoklayan terörist oldu

Erdoğan Adana’da, Bahçeli Bilecik’te konuşurken CHP lideri Kılıçdaroğlu da Antalya’da belediye başkan adaylarına seslendi. Kılıçdaroğlu hükümeti artan sebze meyve fiyatları üzerinden eleştirdi: Antalya tarım kenti. Antalya, binlerce turistin karnını doyuruyor. Sabah kahvaltılarında, öğle ve akşam yemeklerinde tarımda üretilen her şey, turizmde tüketim olarak geliyor. Sonra başka ülkelere gidiyor. Çiftçinin kazanması lazım, onun üretmesi lazım. 2018’de Yunanistan’dan ne ithal ettik? 115 milyon dolarlık pamuk ithalat ettik.

8 YILDA TÜRKİYE NEREYE GELDİ?

Bir dönem Antalya pamukta önemliydi. 28 milyon dolarlık buğday ithal ettik. 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Bazı yabancı firmaların tütün kutularının üzerinde Türk tütünü vardır denildiği Türkiye’den söz ediyorum. Bizim tarımsal alan büyüklüğümüz Yunanistan’ın 10 katı. Pamuk, tütün ve buğday ithal ediyoruz. Son 8 yılda Türkiye hayvancılıkta hangi noktaya geldi. Hayvan üreticilerini cezalandırdık. Son 8 yılda 7 buçuk milyar dolar yurt dışındaki hayvandan üreticilerine para ödedik. 7 buçuk milyar doları kendi çiftçimize ödesek ne olur? Emin olun Türkiye’yi bırakın Ortadoğu’yu beslerdik.

TÜRKİYE İTHAL EDİYOR, KANADA KAZANIYOR

Öyle bir noktaya geldik ki her şeye zam geldi, doğru. Bastırıyorlar. ‘Bütün bu zamları sindir, sen ucuza sat.’ Nasıl satacağım, zarar ediyorum. Zarar eden insan satar mı? Satmaz. Peki üretmediği zaman ne oluyor? Türkiye ithal ediyor. Kim kazanıyor, Yunanistan çiftçisi kazanıyor, Almanya, Fransa, Hollanda, Kanada kazanıyor. Onlar üretiyor, biz onlara para veriyoruz. Oysa Antalya aynı zamanda görkemli bir tarım merkezi. Her türlü bitkiyi üretmek mümkün. Herkesin kazanacağı ortam oluşturmak mümkün.

KIŞLIK SOĞANI STOKLAYAN TERÖRİST OLDU

Öyle bir noktaya geldik ki hal esnafı terörist oldu. Kışlık soğanı stoklayan terörist oldu. Pek çok vatandaş terörist oldu. Şu akla bakın, şu mantığa bakın. Yurt dışından gelen turistler de öyle anlaşılıyor ki terörist olacak. Neymiş efendim oralarda bilmem ne toplantılarına katılıyorlarmış. O turistler buraya geldiğinde biz yaka paça onları yakalayacağız, karakola götüreceğiz. Akla bakın Allah aşkına. Almanya’daki, Fransa’daki toplantılara kimler katıldı, kimler katılmadı. Buradan gidip onları tespit edeceklermiş ve katılanları buraya geldiklerinde yakalayıp karakola götüreceklermiş.

SOYLU’YA: ELİN ADAMINDAN SANA NE?

Memlekete hizmet edecekler. Allah akıl fikir versin ne diyeyim ben başka. Sen kardeşim barışı, hoşgörüyü ne zamandan beri unuttun? Elin adamından sana ne. Hadi sen Türkiye’deki hal esnafını terörist ilan ettin Almanyalı’dan, Amerikalı’dan, Japon’dan ne istiyorsun? Şimdi onlar Türkiye’ye gitmeyin diye propaganda yapıyorlar.

HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKSİNİZ

Belediye başkanlarından iki isteğim var. Seçildiğiniz andan itibaren her bölgeyi kucaklayacağız. Herkese hizmeti eşit götüreceksiniz. Bir mahalle yoksulsa oraya pozitif ayrımcılık yapacaksınız. İsteğim bu. Böylece bir kette yaşayan insanların huzur içinde yaşamasını sağlayacaksınız. Fakir-yoksul ayrımı Antalya gibi bir yerde olmamalı. Bunun alt yapısını oluşturmak mümkündür. Bunları yaparken kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceksiniz. Yaptığınız harcamaların hesabını millete vereceksiniz. Neyi kaça yaptınız, kimlerle yaptınız hesap vereceksiniz.

Exit mobile version