Kılıçdaroğlu’ndan YSK’ya: Hakkımızı sonuna kadar savunacağız

kılıçdaroğlu

kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasına sosyal medyadan yanıt verdi.

YSK’nın “Hakimlerin, kararları nedeniyle hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez” açıklamasının ardından sosyal medyadan durum değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Demokrasiyi, adaleti, halkı, halkın oyunu, hakkımızı sonuna kadar savunacağız” ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının tamamı şöyle:

“Hakkı, hukuku ve adaleti korumakla görevli olan YSK; haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın adresi oldu. Onlar hakim sıfatlarının arkasına saklanarak demokrasiyi, adaleti, hakkı gasp edemezler.

YSK’nın yedi üyesi hakim sıfatları dururken demokrasiyi katletmeye kalkıştılar. Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız. Hakkı, hukuku, adaleti ve vicdanı savunacağız. Onlardan korkmayacağız, yılmayacağız!

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Şeytanlardan olmayacağız. Demokrasiyi, adaleti, halkı, halkın oyunu, hakkımızı sonuna kadar savunacağız.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine yönelik oy veren 7 Yüksek Seçim Kurulu mensubunun isimlerini okudu.

Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında, “Yüksek Seçim Kurulu’nda görev yapan çete mensuplarının adlarını açıklıyorum. Refik Eğri… Soyadı ne kadar manidar değil mi?” dedi. Bu sırada partililer isimleri yuhalamaya başladı.

YSK: İTİBARSIZLAŞTIRMA KABUL EDİLEMEZ

Kılıçdaroğlu’nun, partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına cevaben Yüksek Seçim Kurulu, şu ifadelere yer verdi:

Kurul; baskı, yıldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir.

Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez.

Exit mobile version