Kızını bıçaklayan babanın yargılanmasına başlandı

kızını bıçaklayan babanın davası başladı (2)

Bursa’nın Emir Sultan Mahallesinde 22 Ocak’ta Mehmet Adnan Soyudemir adlı adam gece saatlerinde annesiyle birlikte uyuyan kızı Yasemin Soyudemir’i 14 yerinden bıçaklamıştı.

Ağır yaralan genç kız yoğun bakımda tedavi edilirken babada tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Baba Soyudemir hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılmıştı. Davanın ardından baba Soyudemir ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay günü yaşananları anlatan baba Soyudemir, kendisine teyzesinden miras kalan paraları kızının harcadığını ve çok fazla borca girdiğini iddia etti.

KIZINI BIÇAKLAYIP İNSAN EVLADINA KIYAR MI DİYE SAVUNMA YAPTI

Çalıştığını söylediği kızının borçlarını kendi hesabından ödediğini ileri süren baba kızını uyardığını ancak kendisini dinlemediğini iddia etti.

Baba Soyudemir, olay günü içinse telefonun kızı tarafından yurt dışına açıldığını ve tekrar borca sokulduğunu anladığını ve buna kızdığını söyledi.

Bunun üzerine kızının odasına giderek uyanırıp tartışığını anlatan baba, mutfaktan aldığım bıçakla saldırdığını itiraf etti. Öldürme kastı olmadığını söyleyen Baba Soyudemir, “İnsan evladına kıyar mı” şeklinde kendini savundu.

Baba Soyudemir’in duruşmada sürekli farklı şeyler anlatması mahkeme heyetine zor anlar yaşatırken söz hakkı isteyen Yasemin Soyudemir, babasının aynı duruşmadaki gibi sürekli alakasız şeyler anlatarak bunlara inandığını söyledi.

Yasemin Soyudemir, olay tarihinde de herhangi bir borcunun bulunmadığını daha önceki dönemlerde ise babası için kredi çektiğini ve bunun da babası tarafından ödendiğini belirtti.

DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETMİŞ

Yasemin Soyudemir, babası tarafından kendisiyle birlikte annesi ve halasının da ölümle tehdit edildiğini ifade etti. Babasının kafasında kurduğu şeylere inandığını iddia eden genç kız, olay günününde de babasıyla herhangi bir problemleri olmadığını belirtti.

Akşm işten eve döndüğünde maaşına 4 gün kaldığını ancak parasının bittiğini söyleyen babasına 100 lira verdiğini anlatan Soyudemir, babasının dışarı çıkarken “Bir şey istiyor musunuz?” diye sorduğunu kendisinin de “Tatlı alabilirsin” dediğini söyledi.

Babasının 45 dakika sonra döndüğünü ve tatlı bulamadığını söylediğini belirten Yasemin Soyudemir, babasına “Canın sağolsun” dediğini ve öpüşüp uyumaya gittiklerini aktardı.

OLMAYAN BORÇ YÜZÜDEN 14 YERİNDEN BIÇAKLANDI

Annesiyle aynı odada uyuduğunu ifade eden genç kız, babasının gece odaya bıçakla geldiğini ve saldırmaya başladığını anlattı. Kalbini hedef alan babasının akciğerine ve sırtına defalarca bıçak sapladığını söyledi. Kaçıp banyoya giden Soyudemir, babasının peşinden oraya da gelerek kalçasından bıçakladığını açıkladı. Tekrar yatak odasına döndüğünde babasının oraya da gelip saldırmayı sürdürdüğünü ancak kendisinin kan kaybından halsiz düşerek 2 yatak arasına yığıldığını anlattı.

Bu sırada babasının başında sigara içtiğini ileri süren Yasemin Soyudemir, annesinden ambulansı aramasını istediğini belirtti. Soyudemir, ambulansın gelip kendisini almasından sonra bir şey hatırlamadığını ifade etti.

“BEN ARTIK ONUN KIZI DEĞİLİM”

Babasından şikayetçi olan Soyudemir, 4 günü yoğun bakımda olmak üzere 18 gün hastanede tedavi gördüğünü vücudunda kalıcı hasarlar olduğunu, akciğerlerinde sorun olduğunu belirterek “Herkes anne baba olamıyor ben artık onun kızı değilim.” dedi.

Soyudemir ayrıca babasının yastığının altında satırla uyuduğunu ve oturdukları binanın alt katında bulunan berberden silah istediğini belirtti.

Mahkeme heyeti ise baba Soyudemir’in silah istediği ileri sürülen berberin dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Exit mobile version