Kuğu Fırtınası geliyor: Meteoroloji tüm yurdu uyardı

Kuğu Fırtınası ülke genelinde etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların düşeceğini açıkladıktan sonra, vatandaşı şimdi de Kuğu Fırtınası’na karşı uyardı.

BALKANLARDAN GİREN SOĞUK HAVA TÜM YURDU ETKİLEYECEK

Bugün itibariyle ülkeye Balkanlar’dan giriş yapan serin havayla, ülkenin büyük kısmında sıcaklıklar 4-8 derece azalacak. Uzmanlar, Salı ve Çarşamba günleri fırtına ve hortum konusunda yurdun büyük bölümünü uyardı. Ayrıca, özellikle Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde dolu ve sis ihtimali var.

KIŞ GERİ GELİYOR

Bu hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olması bekleniyor. Ayrıca şiddetli rüzgar ile yağışlı havayı bir arada yaşatan, birkaç günlüğüne kış mevsimini geri getiren fırtına konusunda da uyardı.

KUĞU FIRTINASI NEDİR?

Denizcilerin uzun yıllar yaptığı gözlemler sonucu oluşturulan fırtınalar takvimine göre, 1-2 gün sapmayla da olsa tahmin edilen fırtına gerçekleşmektedir. Bahar aylarında görülen ve yurdun tamamını etkisi altına alan bu fırtına da bu takvimde geçmektedir.

kuğu fırtınası

16 NİSAN’DA BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Bu fırtına, şiddetli rüzgar ve yağışa eşlik ederek kış havasını geri getiren bir hava olayıdır. Türkiye’nin fırtına takvimine göre 16 Nisan’da başlaması ve 3 gün sürmesi tahmin ediliyor.

Exit mobile version