Mahkemede mini etek tartışması

balıkesir hakim

balıkesir hakim

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde görülen davada ‘mini etek’ krizi yaşandı. Mahkeme oturumunun ilk dakikalarında Hakim Mehmet Yoylu , davacı vekili kadın avukatın eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğuna dikkat çekerek, bu etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu belirtti.

Mahkemedeki diğer avukatlar ise davacı vekili avukatın etek boyunun hukuka ve örfe uygun olduğunu savundu. Davacı vekili avukat, etek boyunun kişisel özgürlük alanıyla ilgili olduğunu ve müdahale edilemeyeceğini kaydetti.

Hakim Yoylu, mahkemenin Yazı İşleri Müdürü’ne dönerek davacı vekili avukatın etek boyunun fotoğraflanarak İstanbul Baro Başkanlığı’na bildirilmesini talep etti. Davacı vekili avukat etek boyunun fotoğraflanmasına itiraz etti. Mahkeme oturumu bunun üzerine kaldığı yerden devam etti.

Gazeteci Melis Alphan, mahkemede yaşanan o anların tutanağını Twitter hesabından paylaştı.

BALIKESİR’DE AVUKATA SALDIRMIŞ

Öte yandan mahkemede avukatın etek boyunu uygun bulmayan Hakim Yoylu’nun, daha önce Balıkesir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görev yaptığı sırada yine bir duruşma esnasında avukata tekme tokat saldırdığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Hakim Yoylu’nun tutumu üzerine soruşturma başlattı. HSK 2. Daire, Yoylu’nun açığa alınıp alınmayacağını görüşecek.

TBB: SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ

Türkiye Barolar Birliği de mahkemenin küçük düşürüldüğünü belirten bir açıklama yayınlayarak, HSK soruşturmasını sonuna kadar takip edeceklerini duyurdu:

İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde üzücü bir olay yaşanmıştır. Mahkemenin hakimi, bir kadın avukatın kıyafetine karışmıştır. Yetkisini kötüye kullanmıştır. Mahkemesini küçük düşürmüştür. Aynı zamanda meslektaşımızı bu şekilde baskı altına almış ve taciz etmiştir. Yargılama yaptığı işi bırakıp, meslektaşımızı kılığı kiyafeti yüzünden yargılamaya kalkışmıştır. Hatta fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir. Bu hakim daha önce Balıkesir’de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş olan bir kişidir. Sorunludur. Bugün yaşanan olay bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu tarafından derhal HSK ile görüşülmüştür. HSK, hakim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kuşkusuz bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz.

Exit mobile version