Mansur Yavaş mazbatasını aldı gazetecilere konuştu

CHP’nin adayı Mansur Yavaş Millet İttifakı’na kazandıran isim oldu. AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki ile seçimlerde karşı karşıya gelen Mansur Yavaş, seçmenden en fazla oyu alan aday oldu.

Bugün Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek devir teslim töreninde mazbatasını aldı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Yavaş, yetkililerden mazbatasını alarak, resmen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Mansur Yavaş

Yavaş’ın mazbatasını gazetecilere gösterirken yüzünde beliren dev gülümseme dikkat çekti.

ANITKABİR’E GİDECEK

Mazbata tesliminin gerçekleşmesinin ardından Yavaş, Anıtkabir’e gidecek ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacak. Buradan da Ankara Büyükşehir Belediye Binası’na geçecek olan Yavaş, halka hitap edecek.

AK Parti, Ankara’nın 25 ilçesinde oyların yeniden sayılması için başvuru yapmıştı. YSK ise başvuruları inceledikten sonra yapılan itirazlardan 13’ünü reddetmişti.

Yavaş Hacı Bayram Camisi’nde namaz kıldı

Yavaş, “Bugün mazbatamızı alıp görevimize başlayacağız. Ankara halkı 5 yıllığına bizi görevlendirdi, buna layık olmaya çalışacağız. Ankara’yı huzur ve bereketin başkenti yapacağız. Gelişmiş ülkelerin başkentleri ile yarışan bir Ankara’yı hep birlikte başaracağız. Ankaralılar da Ankara’da yaşamaktan daha fazla keyif alacaklar. Seçim bitti, seçimde olanlar geride kaldı. Bizde kin, husumet, garez yok. Ne çalışanlar ne de oy vermeyenler açısından bir ayrım söz konusu değil. Eşit bir şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Hizmetlerimiz esnasında adalet ve liyakat ön planda olacak. Darısı İstanbul için olsun” diye konuştu. 

Exit mobile version