MEB’den kadın fotoğraflarına başörtüsü montajı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda dağıttığı kitaplarda başörtülü olmayan kadınlara montajla başörtüsü yerleştirmesinin bir örneğine daha rastlandı.

Kısa zaman önce MEB tarafından okullara dağıtılan Almanca kitabında stok fotoğraf sitelerinden alınmış bir karede, başörtüsü olmayan kadına başörtüsü montajlandığı fark edilmişti.

MEB’in dağıttığı kitabın kapağında bulunan bir görselde de benzeri montaj yapıldığı anlaşıldı. Fotoğrafın orijinalinde soldan ikinci kadın öğrencinin başında örtü görünmezken, kapağa alınan fotoğrafta montajla başörtüsü eklendiği anlaşılıyor.

KADINA MONTAJLA BAŞÖRTÜSÜ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullara dağıttığı Almanca kitabında bir kadın fotoğrafına başörtüsü montaj edildiği fark edildi.

İddiaların geçerliliğini araştıran Teyit.org, fotoğrafın stok görsel sitesi ‘Shutterstock’tan alındığını ve fotoğrafın orijinalinde kadının başörtüsünün olmadığını belgeledi.

Sosyal medyada 4 Mayıs’ta paylaşılan ve 3 binden fazla Retweet, 11 binden fazla beğeni sayısına ulaşan paylaşımın doğru olduğu ortaya çıktı.

Exit mobile version