Meclis’e saldırı girişimi araştırılıyor

meclis'e girmeye çalışan teröristler (2)

Geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelerek görevliyi rehin almaya çalışan DHKP-C’li 2 teröristin sorgusuna sürüyor. Meclis’e yönelik saldırı talimatını kimin verdiğini üzerinde duruluyor.

Teröristler, Meclis çalışanını rehin almaya çalıştıkları sırada gözaltına alınmıştı. Mulla Zincir ve Eylem Yüceladlı DHKP-C’li teröristlerin kayıtlara göre CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyarete geldikleri görülmüştü.

GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI

Teröristlerin üst aramasında bomba düzeneği süsü verilmiş siyah bir kutu ve ucuna kesici cisim bağlanmış bir kurşun kalem çıkmıştı.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne sevk edilen teröristlerin sorgusu devam ediyor. 2 teröristin gözaltı süreleri uzatıldığı öğrenildi.

MECLiS’E KİM, NASIL GÖNDERDİ?

Teröristlerin kimden talimat aldığını araştıran polis, telefon ve sim kartlarını incelemeye aldı. HTS kayıtlarına ve gelirken izledikleri güzergahın kayıtlarına bakan polis, teröristlerin üst aramalarında da çok sayıda sim kart ele geçirmişti. Zanlıların kimlerle iritbatlı olduğu, Meclis’e ne şekilde geldikleri araştırılıyor.

Yapılan incelemelerde teröristlerin yakalanmasalardı rehin aldıkları görevli üzerinden pazarlık yapmak isteyecekleri değerlendirmesi yapılıyor.

Kesici cisim bağlı olan kurşun kalemi rehinenin boynuna dayayıp bomba düzeneği süsü verilen kutu ile isteklerini yaptırmak isteyecekleri ihtimali değerlendiriliyor.

TBMM’de terör eylemi girişimi

Exit mobile version