Metrobüs sapığı tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanan F.Ö. Küçükçekmece Adliyesi’ne gönderildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan F.Ö., daha sonra tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Hakimlik, F.Ö’nün tutuklanmasına karar verdi.

Avcılar’da bir metrobüs istasyonunda bir kadın, F.Ö.’nün kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek çevredeki vatandaşlardan yardım talep etmişti.

Avcılar metrobüste iğrenç cinsel taciz HABERİ

Sapık F.Ö, Saadetdere durağında vatandaşların yardımıyla indirilmiş ardından polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Kadın yolcu N.C. de merkezine giderek, sapığı şikayet etmişti.

​Şüpheli, sorgu sırasında suçlamaları reddetmişti. Mağdur kadın yolculuk sırasında kendisine yönelik cinsel saldırı suçlamasıyla bağırdığı korkarak altını ıslattığını savunmuştu. Bu ifade üzerine kadının ve sapığın kıyafetleri incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

EMSAL KARAR

Daha önce İstanbul’da metrobüste üniversite öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla yargılanan kişi, 7.5 yıl hapis cezası almıştı. Sapık tutuklu olarak yargılanmış ve cezası ertelenmemişti.

Duruşma İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki görülmüş, tutuklu yargılanan A.Ş. ve tacize uğrayan kadınlardan duruşma salonunda C.K. hazır bulunmuştu. Tacize uğrayan diğer kadın A.A. mahkemeye gitmemişti.

Sanık A.Ş. savunmasında şunları söylemişti:

45 yıldır İstanbul’a yaşıyorum. Mesleğim gereği toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Böyle bir şey yapmadım. Müştekiler kendi kafalarına göre konuşuyor. Suçlamaları kabul etmiyorum.

Exit mobile version