Milli İstihbarat Teşkilatı Sincar’dan 4 terörist aldı

Milli İstihbarat Teşkilatı ndan Sincar da PKK ya operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı ndan Sincar da PKK ya operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı, Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK hedeflerine baskın düzenledi. MİT’ten Sincar’da PKK’ya yönelik yapılan operasyonda 4 terörist yakalandı.

İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre teröristler 18 Nisan’da Irak’tan Türkiye’ye getirildi. Yakalanan teröristler, Teröristler Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekiplerine teslim edildi.

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI 4 TERÖRİSTİ TÜRKİYE’YE GETİRDİ

Yakalanan teröristler V.K. (34), M.K. (21), A.Ö. (20) ve K.İ. (16), terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması PYD’ye katılmak için silahlı eğitim alıyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yakaladığı teröristlerden V.K’nin, 2010 yılında PKK’ya katıldığı ve Türkiye-Irak sınırındaki Türk Silahlı Kuvvetleri üslerine yönelik terör saldırılarında aktif yer aldığı öğrenildi. V.K’nin daha sonra Sincar bölgesinde faaliyet gösterdiği belirlendi.

Ayrıca V.K’nin, Sincar’da Ezidi bir ailenin 11 yaşındaki engelli çocuğuna tecavüz ettiği ve PKK’nın tecavüz olayını örtbas etmeye çalıştığı belirtildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) geçtiğimiz ay Kandil’de ortak operasyon gerçekleştirilmişti. Bu operasyonda da PKK’lı Rıza Altun ve beraberindekiler, SİHA ile takip edilerek hava harekatıyla vurulmuştu.

PKK’nın yönetici kadrosu Kandil’de vuruldu

Exit mobile version