Mustafa Karaalioğlu, seçimin yenilenmesine “Hata” dedi

MUSTAFA KARAALİOĞLU

MUSTAFA KARAALİOĞLU

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için verdiği kararı eleştirdi.

Karaalioğlu, mevcut gerekçelerle seçimin tekrar edilmesinin mümkün olmadığını savunarak, kararın “hukuki bir metin muamelesi görmeyi, ve saygıyı katiyen haketmediğini söyledi.

“Karara saygı duymak lazım” sözlerini klişe olarak değerlendiren Mustafa Karaalioğlu, iptal kararının gerekliliği savunmalarını kelime oyunu ce karanlık komplo imaları şeklinde yorumladı.

MUSTAFA KARAALİOĞLU: BÜYÜK BİR HATA

İptal kararına yönelik, Türkiye’nin demokrasi tarihindeki en sansasyonel, tartışmalı ve yanlış işlemlerinden birisi diyen Karaalioğlu, “Siyasi olarak büyük bir hatadır.” ifadelerini kullandı.

Karaalioğlu iptal kararının ayrıca; 31 Mart’ta kaybedilen seçimi geri döndürme çabasının tatsız finali olduğunu söyledi.

Ak Parti’nin 23 Haziran seçimlerini kazansa bile, vicdanlardaki sorgulamayı bitiremeyeceğini söyleyen Karaalioğlu, seçim kaybedilirse de Cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanlığı hükümetinin bitmeyecek bir tartışmanın merkezine yerleşeceğini iddia etti.

Karaalioğlu, seçimsiz geçecek 4,5 yılın fırsattan eziyete dönüştüğünü ileri sürdü.

“BİZLER ADINA AF DİLEYECEKLER”

AK Parti tabanının çoğunluğunu da içeren muhafazakâr siyasi geleneğin sandığın üstünlüğüne sadık olduğunu belirten Karaalioğlu, bu insanların omuzlarına alışık olmadıkları bir ağır yükün vurulduğunu söyledi.

Karaalioğlu, insanların, kaybedilen belediye başkanlığını geri almak üzere sandığa çağırıldığına ancak insanların haksızlıklara ve mağduriyetlere karşı isyanla yüklü olduğunu kaydetti.

İptal kararının hiç iyi hatırlanmayacağını ve uzun yıllar konuşulacağını söyleyen Karaalioğlu, “Gün gelecek birisi, muhafazakâr-dindar siyasi geleneği bu ağır yükten kurtarmak için bizler adına af dileyip, özür dilemek zorunda kalacaktır. Neresinden bakarsanız bakın, hangi hesaba vurursanız vurun; değmezdi…” yazdı.

Exit mobile version