Nargile baronları İstanbul’da tutuklandı

nargile baronları

nargile baronları

İstanbul polisinin operasyonunda, nargile baronları yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu nargile tütünü kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’NİN NARGiLE BARONLARI YAKALANDI

Operasyon, İstanbul merkezli olarak 11 ilde düzenlendi. Operasyon kapsamında 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 60’ı gözaltına alınan zanlıların 27’si tutuklandı.

Tutuklananlar için “Türkiye’nin nargilenin en büyük baronları” olduğu ifadeleri kullanılıyor. Operasyonda tutuklanan F.D.’nin suç örgütü lideri olduğu, A.O., S.D. ve G.K.’nin ise suç örgütü içinde ‘yönetici’ pozisyonunda olduğu bilgisine ulaşıldı.

25 TON NARGİLE TÜTÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ

İmalathane kurarak tütün mamulü kaçakçılığından büyük vurgun yaptığı ortaya çıkan nargile tütünü kaçakçılarına pek çok kentte peş peşe baskın yapıldı.

Baskınlarda, 25 ton 648 kilogram kaçak nargile tütünü, 50 kilogram yaprak tütün, 7 bin 200 adet doldurulmuş makaron, çok sayıda nargile tütünü imalat malzemeleri ve kaçak tütünlerin nakiyesinde kullanılan 17 araç ele geçirildi.

ÖZEL OKUL SAHİBİ NARGİLE KAÇAKÇISI

Örgüt yöneticisi olduğu tespit edilen Ç.K’ya ait özel okulun deposu ve okul aracında da kaçak nargile bulundu.

Gözaltına alınanlarda iki kişinin tütün fabrikası sahibi olduğu tespit edildi. Öte yandan baskınlarda gözaltına alınanlardan birinin de kaçakçılık dünyasında ‘binbir surat’ olarak tanınan Öznur O. olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 60 kişi hakim karşısına çıkarıldı. 60 kişiden 27 kişinin tutuklandığı ve bunların içinde örgüt yöneticilerinin tamamının bulunduğu bildirildi. Ayrıca 4 kişi hakkında da ev hapsi kararı verildi.

Serbest bırakılanların 26’sının adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Exit mobile version