Nevin Yıldırım’ın cezası onandı, Yargıtay açıkladı

nevin-yıldırım

nevin-yıldırım

Isparta’nın ilçelerinden Yalvaç’a bağlı Koruyaka köyünde yaşayan Nevin Yıldrım, 28 Ağustos 2012’de kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği Nurettin Gider’i öldürdükten sonra başını köy meydanına atmıştı.

Yıldırım’a yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesince, müebbet hapis cezası verilmişti. Temyiz ile Yargıtay 1. Ceza Dairesine taşınan dosyanın geçen hafta duruşmalı incelemesi yapıldı ve dairenin kararı açıklandı.

NEVİN YILDIRIM’IN CEZASI ONANDI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yıldırım’ın çarptırıldığı müebbet hapis cezası kararını onadı. Yargıtay’ın kararı bugün onadı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yıldırım, kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği Gider’i av tüfeği ile öldürmüş, daha sonra başını köy meydanına atmıştı. Yıldırım, aynı gün gözaltına alınıp ertesi gün Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu.

Olay tarihinde Gider’den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım’da bir kız çocuğu olmuştu.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım’a 25 Ocak 2015’te müebbet hapis cezası vermişti. Temyize giden karar, “olayı gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği” gerekçesiyle usul yönünden bozulmuştu.

Yargıtayın bozma kararının üzerine Yıldırım tekrar yargılanmıştı. Yıldırım, cinayeti tek başına işlediği ifadesini vermesinin üzerine Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi yeniden müebbet hapis cezası vermişti. Bu karara karşı yapılan temyiz dosyası da yine Yargıtay 1. Ceza Dairesine gelmişti.

Exit mobile version