Obezite haftada bir yapılan enjeksiyonla önlenebilecek

Obezite tedavisi için yeni geliştirilen yöntem sayesinde her gün yerine sadece haftada bir gün yapılan enjeksiyon ile sağlıklı kilo kaybı gerçekleşecek.

İskoçya Glasgow’da yapılan Avrupa Obezite Kongresi’nde, dünya çapında çok ciddi bir sağlık sorunu olan obezite tedavi için yeni tedavi yolları ve yürütülen bilimsel faaliyet sonuçları özel oturumda konuşuldu.

OBEZİTE TEDAVİSİNİ DR. MADS TANG-CHRİSTENSEN ANLATTI

Obezite tedavisi için geliştirilen bu yöntemi Novo Nordisk Obezite Araştırma Terapötik Alan Başkanı ve Kurumsal Başkan Yardımcısı Dr. Mads Tang-Christensen anlattı.

Obezitenin dünya çapında her geçen gün artan bir sağlık sorunu olduğunu söyleyen Dr. Mads Tang-Christensen, obezite oranının 1980 yılından bu yana kadar iki katı arttığını ve 600 milyondan fazla insanın obez olarak nitelendirildiğini ifade etti.

Christensen, obezite ile yapılan mücadelede yeterli derecede fiziksel aktivitenin ve doğru beslenmenin önemli olduğunu vurgulayarak “Veriler, obezitenin yol açtığı eşzamanlı hastalıklara bağlı olarak dünya genelinde önde gelen ölüm nedenleri arasında beşinci sırada olduğunu göstermektedir.” dedi.

“İÇERİĞİ BİLİNMEYEN ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN”

Bilimsel kanıta sahip olmayan ve içeriği bilinmeyen bitkisel ürünlerin kullanımından uzak durulması gerektiğini söyleyen Christensen, tedavinin doktor bilgisi dahilinde ve medikal yollarla yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Obezitenin tedavisi için etkili bir medikal tedavi geliştirmeye yönelik mühim bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiğini anlatan Christensen, bu kapsamda üzerinde çalışılan yeni ve farklı bir ürüne ilişkin önemli sonuçlara varıldığını anlattı.

Aslında diyabet tedavisinde kullanmak için geliştirilen fakat kilo kaybı sağladığı için obezite tedavisinde de 2 senedir yapılan tedaviden olumlu sonuçlar elde edildiğini belirten Christensen, sağlıklı kilo kaybı için faydalı olan ve doğrudan obezitede kullanılacak yeni bir ürün geliştirildiğini söyledi.

OBEZİTE TEDAVİSİ

“MÜHİM BİR AŞAMAYA GELİNDİ”

Yeni ilaç araştırmasında mühim bir aşamaya gelindiğini anlatan Christensen, “Faz iki sonuçları tamamlandı ve faz 3 çalışmasına başlandı. Elde edilen veriler son derece umut verici.” diye konuştu.

Elde edilen sonuçlara göre obezite hastalığı bulunan kişilerde mevcut medikal ürünlere göre sağlıklı kilo kaybı oranının çok daha yüksek olduğuna dikkati çeken Christensen, “Çalışma ile obezitesi bulunan kişilerde 52 hafta içinde yüzde 10’dan fazla kilo kaybı elde edildi. Hatta yaklaşık yüzde 15-16 kilo kaybına ulaşıldı. Şu anki veriler oldukça başarılı ancak sonuçların tutarlı olup olmadığını görmek için daha fazla bir hasta grubu üzerinde çalışmalar yürütülecek.” açıklamasını yaptı.

“YENİ İLAÇ ENJEKSİYON İLE UYGULANIYOR”

Dr. Christensen, yeni ilacın enjeksiyon yöntemiyle uygulandığını anlattı ve “Yeni ilaç, doğrudan obezite tedavisinde kullanılacak. Ürününün kullanıma girmesiyle birlikte obezitesi bulunan kişilerde çok taha fazla sağlıklı kilo kaybı elde edilecek. Diğer ürünlerde enjeksiyon her gün yapılırken artık yeni ürünün haftada bir kullanılması yeterli olacak. Yani yeni ilaç, hem etkinlik hem de kullanışlılık açısından farklı olacak.” şeklinde konuştu.

Christensen, tüm aşamalar bittikten sonra ürünün 2021’in sonunda kullanılacağını düşündüğünü söyledi. Öbür taraftan Christensen, insülin tedavisi için hap formuna geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Exit mobile version