ODTÜ öğrencileri maket traktörle eylem yaptı

ODTÜ geleneksel Uluslararası Bahar Şenliği’nin rektörlük kararıyla iptal edilmesi tartışma yaratmaya devam ediyor. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök’ün kendisine attığı mesajı yayınladı.

KÖK ÖĞRENCİLERİ SUÇLADI

Kök, iptal kararıyla ilgili öğrencileri suçladı ve Zeyrek’e, şenliği iptal etmediklerini, aksine UGT’li öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil olmak üzere her konuda anlaştıklarını belirtti. Olayın büyüme sebebi olarak şunları söyledi:

“TRAKTÖR BİLE İSTEDİLER”

Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, Aşırı Sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. İsteklerinin toplam maliyeti 1 milyonun üstünde. Traktör bile istediler. Hiçbir zaman yasakçı bir tutumumuz olmadı yönetimce. Bizler sizlerden daha fazla ODTÜ’lüyüz. Mesela ben 35 senedir ODTÜ’deyim. Neyin ne olduğunu herkes kadar bilirim. Bu arada daha önce de şenlik yapılmadı ODTÜ’de.

ODTÜ

ŞENLİK DESTEĞİNDEN ÖNCE BELEDİYELİK GÖREVLERİNİ YAPSINLAR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in şenliklere destek vereceğini aktardığını söyleyen Kök,

3 yıldır hiçbir isteğimize olumlu yanıt vermeyen, saldırgan köpekler konusunda bizi yalnız bırakan (ODTÜ’de kimse yollarda dolaşamıyor), çöplerimizi toplamayan Çankaya Belediyesi’nin bu desteğinin de bizi çok şaşırttığını paylaşmak isterim. Şenlik desteğinden (!!!) önce belediye olarak yapmaları gerekenleri yapsa çok mutlu oluruz şeklinde konuştu.

ONLARCA TOPLULUK OLARAK AYAKTAYIZ

Öte yandan, ODTÜ’lü öğrenciler şenlik için ayağa kalktı. Öğrencileri temsilen yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Bizler ODTÜ Öğrencileri olarak haykırıyoruz. Buradayız. Baskılarınızın, engellemelerinizin, iptallerinizin, yalanlarınızın, hedef göstermelerinizin ve bizi marjinalleştirme çabanızın karşısında onlarca topluluk olarak dimdik ayaktayız.

BİZİM OLANI GERİ ALMAK İÇİN BURADAYIZ

Bizler yaratmaya çalıştığınız karanlığın karşısındayız, bizler rengarengiz. Biz ODTÜ’yüz, ODTÜ Öğrencileriyiz. Biz, bu okulun gerçek sahipleriyiz. Bizler şenliğimiz için, kapatılan medya topluluğu için, evrim konferansımız için, mezuniyet yürüyüşündeki pankart sansürleri için, sebepsiz yere tutuklanan arkadaşlarımız için, toplulukların saymakla bitmeyecek sorunları için, ihmalleriniz yüzünden kaybettiğimiz arkadaşlarımız için buradayız. Biz bugün yalnızca Devrim’i geri almak için değil, bizim olanı geri almak için buradayız, kültürümüz için buradayız, bir aradayız. Bahanelerinize, imkansızlıklarınıza inanmıyoruz. Şenliği rektörlük olanaksızlıklarıyla yapamıyoruz algısını yıkmak için buradayız, şenlik yönetimin ürünü değil, öğrencinin üretimidir.

“BAHANELERE ÇÖZÜMLERİMİZLE GİTTİK”

“Bize traktörü, çimlerin ezilmesini, temizliği bahane edenlere çözümlerimizle gittik” denilen açıklamada, tüm gerekçelere öğrencilerin çözüm sunduğunu, ancak bu çözümlerin görmezden gelindiği belirtildi.

Bugün burada yeniden tek bir sesle bağırıyoruz, biz ODTÜ’lüler Şenliğine sahip çıkmak için buradayız. Peki siz neredesiniz?

ODTÜ ruhunu sürdürebilmek adına en önemli alanın şenlik kapsamına dahil edilmesini isteyen öğrenciler, rektörlükten mesai saati bitimine kadar dönüş beklediklerini belirtti.

REKTÖRLÜK UGT İLE GÖRÜŞÜYOR

UGT’nin yanı sıra Eğitim-Sen ve Mezunlar Derneği rektörlükle görüşmek istedi. Rektörlük sendika ve derneği kabul etmezken UGT ve Öğretim Elemanları Derneği ile görüşmeye başladı. Öğrenciler maket bir traktörle rektörlüğün önüne gelerek eylem yaptı.

Exit mobile version