Ömer Çelik: YSK üyelerine çete diyemezsiniz

ömer çelik

ömer çelik

AK Parti MYK toplantısı sırasında Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik İdlib’de yaşanan süreçten ABD ile S-400 krizine kadar pekçok konuda konuştu. İstanbul’da yenilenecek seçimler için şunları söyledi:

81 milyon Türkiye gemisinin rotasından sapmaması hepimiz için önemli. Sert geçen gündemler oluyor. Netice itibariyle içeride ne yaşarsak yaşayalım ortak kimliğimiz Türkiye Cumhuriyeti’dir. YSK’nın verdiği kararla İstanbul seçimleri yenileniyor. Önemli olan bu seçime odaklanmak. Vatandaşlara tezleri anlatmak. Fakat CHP giderek hırçınlaşan bir üslupla saldırıyor. YSK’ya çete diyorlar.

YENİDEN SAYIMA KARŞI ÇIKTILAR

CHP adayının ve yönetiminin İstanbul seçimlerine yönelik olarak tavır değişikliğinin izlenmesi gerekiyor. Daha önce seçim yenilenmesine karşı çıkanlar şimdi sorumlusu biz değiliz diyor. Sonuç olarak hatalar ortaya çıkmışsa sonucun eleştirisini yapmanız gerekir. Seçim sonucunu biz kazandık diye sunmaya çalışmak anakronik bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor. Bu kadar eminseniz niye tüm oyların sayımına karşı çıktınız? Cevabı verilmeyen sorulardan biri bu.

YÖNETİMDE YEGANE SÖZ SAHİBİ MİLLETİMİZ

Hatalar düzeltildikçe bizim adayımızın oylarının heba olduğu ortaya çıktı. Tavsiyemiz şudur onlara: Herhangi bir şekilde YSK mazbatayı bir adaydan alıp diğerine vermedi. Seçmen iradesinin berrak şekilde ortaya çıkması için YSK seçimin yenilenmesine karar verdi. Hatalar hep Binali Yıldırım’ın aleyhine olacak, hem oyların yeniden sayılmasına karşı çıkacaksınız, YSK beğenmediğiniz bir karar verince çete diyeceksiniz. Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. Bu süreci çeşitli şekillerde sıkıntıya sokmaya çalışmak, milletin hakemliğiyle kavga etmektir. İstanbullu seçmenin huzuruna gidiliyor. Ülkemizin yönetiminde yegane söz sahibi milletimiz. Hepimiz saygıyla karşılayacağız.

KAVGACI TUTUMDAN UZAK DURACAĞIZ

Aynı saygı çerçevesinde sonucu selamlayacağız. Kavgacı tutumdan uzak duracağız. Sempatik mesajlar vermek hukuki sorumluluğun alternatifi değildir. Herkesi kucaklayacağım diyen CHP adayının 10 günde ne kadar çirkinleştiğini görüyoruz.

Ömer Çelik’in basın toplantısında Ekrem İmamoğlu’nun adını hiç telaffuz etmemesi dikkat çekti. Çelik her seferinde CHP adayı ifadesini kullandı. Daha önce basına Ak Parti’nin yeni İstanbul seçimi stratejisinde Ekrem İmamoğlu’nun adını kullanmayacağı öne sürülmüştü.

Exit mobile version