Osman Sarıgün: Sinirlerime hakim olamadım

osman sarıgün

Osman Sarıgün, Ankara’daki şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atmış, CHP Genel Başkanı’na yönelik gerçekleştirilmesi planlanan linç girişimine destek vermişti. Sarıgün’ün ilk ifadesine ulaşıldı.

OSMAN SARIGÜN CENAZEYİ FOTOĞRAFLARKEN KILIÇDAROĞLU’NU GÖRDÜ

Cumhuriyet’in haberine göre, Sarıgün Akkuzulu Köyü’nde ikamet ettiğini, tır şoförlüğü yaptığını ve şehit Yener Kırıkcı ile akrabalığının olmadığını belirtti. Kırıkcı’nın şehit olduğu haberini yolda öğrenen Sarıgün, köye geldiğinde şehidin cenaze namazının kılınmış olduğunu, yükseğe çıkarak cenazedeki kalabalığın fotoğrafını çektiğini anlattı.

KILIÇDAROĞLU’NUN PKK İLE İLGİLİ BİR SÖZÜNDEN ETKİLENDİ

Bu sırada Kılıçdaroğlu’nu gördüğünü ve izlediği bir haberde Kılıçdaroğlu’nun “PKK/PYD terör örgütü değildir” söyleminde bulunduğunu hatırladı. Bu söze tepki amaçlı Kılıçdaroğlu’na “yuh” diyen Sarıgün, yanındakilerin de kendisiyle birlikte galeyana geldiğini, yanındakilerle birlikte Kılıçdaroğlu’nun yanına gittiğini, bu sırada arkalarından bir kalabalığın da geldiğini ve sıkıştığını anlattı. Olayı şu sözlerle anlatmayı sürdürdü:

“YAPILAN PROTESTOLAR BENİ ETKİLEDİ”

O esnada yapılı iki kişi beni omzumdan itekleyip ‘çekil’ dedi. Derken arkamdan bir ses duydum. ‘Adam sana vuruyor sen ne duruyorsun’ diye seslendi. Arkama dönüp baktığımda kimin söylediğini göremedim. Yapılan protestolar, Kılıçdaroğlu’na yönelik yuhalamalar ve PKK destekçisi olduğuna dair söylemler beni etkiledi. Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olamayarak sadece bir kez yumruk attım.” 

Daha sonra şehidin mezarına gittiğini, eve döndüğünde kendisini televizyonda gördüğünü, bunun üzerine oğlunun kullandığı tırla Antalya’ya gitmeyi planladığını anlattı.

ÖNCE ŞEHİR DIŞINA ÇIKTI, SONRA TESLİM OLDU

Kendi telefonunu kapattığını anlatan Sarıgün, jandarmanın Sivrihisar’da oğlunu aradığını, bunun üzerine teslim olmaya ikna olduğunu aktardı. Polatlı’da jandarmaya teslim olarak Çubuk Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

KALABALIKTAN BİRİ SARIGÜN’Ü GAZA GETİRDİ

Sarıgün, kendisini kimsenin yönlendirmediğini, yalnızca arkasından “Adam sana vuruyor, ne duruyorsun” diye seslenen şahsın yumruk atmasına sebep olduğunu anlattı.

Exit mobile version