Pentagon’dan S-400 ve F-35 açıklaması

ABD’nin Arizona eyaletindeki Luke Hava Üssü’nde F-35 eğitimi alan Türk pilotlarının uçuşlarının üssün komutanı Tuğgeneral Tod Canterbury tarafından durdurulduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı’na konuşan bir Pentagon yetkilisi, Canterbury’nin geçen cuma günü Türk pilotları için operasyonel duraklama emri verdiğini açıkladı. Komutanın kendisinden beklendiği gibi güvenliğe odaklandığını ifade eden yetkili, Bu uygulamanın Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın, Bakan Hulusi Akar’a gönderdiği mektubun aksi bir niyet taşımadığı değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMEZSE…

Türk pilotlarının herhangi bir güvenlik tehdidi teşkil etmemesine rağmen üs komutanının böyle bir karar almış olması ise dikkat çekti.

Üs komutanının ülkeler arası yükselen tansiyon nedeniyle pilotların dikkatini dağılabileceği gerekçesi ile ailevi durumlarda olduğu gibi uçuş durdurma emri vermiş olabileceği belirtiliyor.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Mike Andrews da konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Andrews, Bakanlığın Türk pilotlarının uçmadığını bildiklerini belirterek Türkiye politikasını değiştirmemesi durumunda Türkiye’nin F-35 programına katılımlarını azaltmaya çalışacaklarını kaydetti.

Exit mobile version