Pininfarina Battista New York’ta sokağa çıktı

Pininfarina Battista

İtalyan tasarımcı Pininfarina tarafından tasarlanan performans otomobili Pininfarina Battista, New York sokaklarının tozunu attırdı.

Pininfarina Battista, ilk olarak geçtiğimiz günlerde New York Uluslarası Fuarı’nda resmen tanıtılmıştı. Battista, son zamanların en güçlü elektriklisi olarak öne çıkıyor.

New York sokaklarında dolaşan Battista’nın bu gezintide, bir tasarım harikası olduğu gözler önüne serildi.

PİNİNFARİNA BATTİSTA: HİPER ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Tamamen elektrikli olan aracın fiyatı 2,25 milyon dolar. Yani Türk lirası karşılığı 15 milyon.

Beygir gücü 1.900 olan araç, 2.300 nm tork üretiyor. 350 km/s hıza çıkabilen Battista, 2 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Pininfarina Battista’nın 120 kW pil üzerine kurulu olduğu açıklanmıştı. Tam dolu pille 450 km gidebilen Pininfarina’nın son harikası, LED aydınlatma ile dikkatleri üzerinde topluyor. Arka far sistemi de LED aydınlatması kadar iddialı olunca geceleri ayrı bir ilgi odağı olacağa benziyor.

New York Uluslararası Otomobil Fuarı

Bu arada Sergio Pininfarina’nın kurduğu Pininfarina tasarım şirketinin yalnızca Battista ile değil birçok farklı araçla da tasarım konusunda işbirliği bulunuyor.

Arabaların yanı sıra mobilyadan cep telefonuna birçok tasarım çalışması olan İtalyan şirket dünyaca üne sahip.

Pininfarina’nın imzasını taşıyan araçlar: Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari California, Ferrari F40, Ferrari Daytona, Ferrari 275 GTB, Alfa Romeo Spider, Fiat 124 Sport Spider, Cisitalia 202, Ferrari 330 GTC, Ferrari 250 GT Lusso ve Ferrari 288 GTO.

Exit mobile version