Sabri Uzun FETÖ suçlamasıyla tutuklandı

Sabri Uzun

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, tutuklandı. Uzun, Cumhurbaşkanı’na hakaret ve FETÖ’ye yardımla suçlanıyor. 23 Nisan’da gözaltına alınan Sabri Uzun’un emniyetteki sorgusu tamamlandı.

TUTUKLANDI

Daha sonra tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Sabri Uzun, “terör örgütüne yardım” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

“FETULLAH” RAPORU HAZIRLATTI

Uzun, 1999 yılında emniyet içindeki Fetullahçılarla ilgili rapor hazırlanması talimatını veren isim olarak biliniyor.

İSTİHBARATTA 28 YIL ÇALIŞTI

Emniyette 28 yılı istihbarat olmak üzere yaklaşık 45 yıl görev yapan Uzun, FETÖ’cülerin teşkilat içindeki yapılanması ve kurulan komploları anlatan ‘İn’ isminde bir de kitap yazmıştı.

Sabri Uzun FETÖ’den gözaltında HABERİ

“AKTEPE FETÖ’CÜ DEĞİL” İFADESİ VERMİŞTİ

Hrant Dink davası sanıkları arasında Sabri Uzun de yer almıştı. Uzun aynı zamanda tüm usulsüz dinlemelerin odağındaki isimdi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) bir numarası Basri Aktepe, FETÖ üyeliğinden tutuklanmıştı. Sabri Uzun 27 aylık tutukluluğunun ardından Aktepe için FETÖ’cü olmadığına yönünde ifade vermiş ve Aktepe tahliye edilmişti.

Fakat Aktepe serbest kaldıktan kısa bir süre sonra FETÖ’cü olduğunu itiraf etmiş ve yeniden tutuklanmıştı. Sabri Uzun haliyle FETÖ soruşturmasının odak ismi haline gelmişti.

Sabri Uzun son zamanlarda sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’yi hedef alıyordu.


Exit mobile version