Sahte diploma ile 21 yıl öğretmenlik yaptı kavga ile yakayı ele verdi

sahte diploma öğretmen

sahte diploma öğretmen

Sahte diploma ile 21 yıl görev yapan öğretmen hakkında dava açıldı. Zonguldak’ta bir okula müdür olarak atanan İsmail Y., okuldaki hizmetliyle tartışmaya girdi. Bunun üzerine okula gelen müfettiş, İsmail Y.’nin 21 yıldır sahte diplomayla çalıştığını tespit etti.

DİPLOMADA YAZAN MEZUNİYET TARİHİ DURUMU ELE VERDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin yaptığı araştırmalar sonucu, İsmail Y.’nin diplomasındaki mezuniyet tarihi ile diğer evraklarda bulunan mezuniyet tarihinin örtüşmediği tespit edildi. Mezun olduğu iddia edilen Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden diplomanın aslını isteyen müfettişler, kayıtlarında böyle bir öğrencinin bulunmadığını belirtti. 

ÖSYM’DEN HİÇBİR YERE YERLEŞMEMİŞ

Bunun üzerine müfettişler İsmail Y.’yi açığa alarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulundu. Savcılık incelemesinde diplomanın sahte olduğu, ÖSYM’den herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştiği bilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı. İsmail Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Hakkında, resmi belgede sahtecilik ile nitelikli dolandırıcılık suçlarından 5 ila 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davaya şikayetçi olarak Milli Eğitim Bakanlığı katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanığın avukatı, “Hiç üniversiteye gitmemiş biri nasıl bu kadar teşekkür belgesi almış olabilir?” diyerek müvekkilini savundu. Sınıf arkadaşlarının isimlerini dahi verdiğini, tanık olarak onların sunulacağını aktardı.

BAKANLIK, 21 YIL BOYUNCA KAZANDIĞI PARAYI TALEP ETTİ

Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı, İsmail Y.’nin 21 yıl memuriyetten kazandığı paranın geri ödenmesini istedi. Yasal faiziyle beraber 750 bin lirayı bulan bir borç çıkarılan İsmail Y., bu parayı ödemeyince, görülen davaya ek olarak tazminat davası açıldı.

Exit mobile version