Şehit Kırıkcı’nın ailesinden açıklama

Şehit-Yener-Kırıkçı-nın-babası

Hakkari’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen Yener Kırıkcı’nın babası, Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğraması ile ilgili açıklamada bulundu.

Şehidin babası Mustafa Kırıkcı, “Ben şehit babası olarak Kemal’in buraya gelmesinden çok üzüntü duydum. Kendinin de haberdar etmediği için halkımız da ona karşı bir şeyde bulunmuştur yani” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİNDEN HABERİMİZ YOKTU”

Şehidin Amcası Ziya Kırıkcı da olaydan rahatsız olduklarını söyledi. Gerilimin Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden sonra yaşandığını belirterek Kılıçdaroğlu, geldiğinde ortalığın karıştığını söyledi.

Şehidin acısını yaşadıklarını ifade eden amca Kırıkcı, cenaze hazırlıklarının eksiksiz yapıldığını, Kılıçdaroğlu gelince halkın kendi kendine galeyana geldiğini dile getirdi.

Şehidin kuzeni Aydın Tuzcu, 93’te amcasını şehit verdiklerini ve şehit Yener Kırıkcı’nın 93’te doğduğunu hatırlatarak “Biz zaten yandık, bir de o geldi. Bir de ona yandık.” ifadelerini kullandı.

“BİZE BİR TELEFON AÇSAYDI”

“Biz şehidin defini yapmak istiyorduk.” diyen Tuzcu, acılarını yaşayamadıklarını ve şehit annesinin oğlunun naaşını yaşanan arbede nedeniyle göremediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun gelmesini istemediklerini ancak gelsin yada gelmesin gibi bir tavırları olmadığını söyleyen Tuzcu, “Bize bir telefon açsaydı daha iyi olmaz mıydı?” dedi.

“Siyaset ile bir işimiz yok” diyen Tuzcu, “Bir telefon etseydi, birine söyleseydi daha iyi olmaz mıydı?” dedi.

Tuzcu, “Biz şimdi acımızı koyalım. Siyasetle uğraşalım.” şeklinde tepki gösterdi.

Piyade Er Yener Kırıkcı’nın şehadet haberi baba evine ulaştı

Baba Kırıkcı, daha sonra AA’ya yaptığı açıklamada; mahalle dışından bir provakasyon yapıldığını düşünmüyorum. “Mahalle dışından bir provokasyon yapıldığını düşünmüyorum. Keşke yaşanmasaydı. Kim ister böyle bir şey olmasını.” dedi.

Şehit babası Kırıkcı, daha sonra Anadolu Ajansı’ya (AA) yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun cenazede saldırıya uğramadığı anı içinde bulunduğu koşullar dolayısıyla görmediğini belirtti.

Kendi acısını yaşadığını ifade eden Kırıkcı, akrabaları ve ailesinin de acı içinde olduğunu aktararak, Tüm Türkiye’nin acılarına ortak olduğunu söyledi.

“VATAN SAĞ OLSUN”

“Vatanımız, milletimiz sağ olsun” diyen baba Kırıkcı, yaşanan olaylarla akrabalarının ilgisinin olmadığını söyledi.

Amcasının oğlunun acısını daha fazla paylaştığını belirterek Kılıçdaroğlu’nun gelip gelmemesiyle ilgili bilgilerinin olmadığını açıkladı.

Şehit oğluyla ilgilendiğini naaşı almak için önce havalimanına daha sonra GATA’ya gittiğini aktaran baba Kırıkcı, daha sonra acıyla kendini kaybettiğini de anlattı.

“KEŞKE YAŞANMASAYDI”

Akrabalarının da aynı şekilde acı içinde olduğunu ileten Kırıkcı, “Benim cenazem için herkes gelebilir. Bu acımı tüm dünya ve Türkiye paylaştı. Benim acım için herkes gelebilir.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na vuran kişinin akrabaları değil mahallenin sakinlerinden olduğunu ileten Kırıkcı, mahalle dışından bir provokasyon yapıldığını düşünmediğini ifade etti.

Acılı baba böyle bir olayı kimsenin yaşamak istemeyeceğini “Keşke yaşanmasaydı.” açıklamasında bulundu.

Exit mobile version