Şehit Eren Bülbül’ün evinden çalınan erzaklar bulundu

şehit-eren-bülbül

Giresun’un ilçelerinden Espiye’ye bağlı Seydi köyü yaylası kırsalında 5 gün önce teslim olan İranlı terörist “Kawa” kod adlı Behrüz Düdükkanlı itirafçı oldu. Trabzon’un ilçesi Maçka kırsalında teröristlere ait sığınak ve depoların yerini gösterdi. Depolarda şehit Eren Bülbül’ün şehit edildiği gün evinden çalınan erzaklar da bulundu.

Terörist, Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Giresun İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerince 15 Mayıs Çarşamba günü başlatılan ‘Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer Operasyonu’ kapsamındaki arama tarama faaliyeti sırasında teslim olmuştu.

PKK’DAN DESTEK ALAMAYINCA TESLİM OLDU

İlk sorgusunda, örgütten kendilerine lojistik destek verilmediğini, terör örgütü tarafından yalnız bırakıldığını, kışı ormanlık arazide geçirdiğini, hasta olduğunu söyleyen PKK’lı Düdükkanlı, zor arazi şartlarına dayanamadığını ve teslim olma kararı aldığını söyledi.

‘Cudi Zaza’ kod adlı PKK’lı Mehmet Yakışır’ın grubundan yer aldığı tespit edilen teröristin yaklaşık 2 yıl önce Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in şehit edilmesi olayında da rol aldığı öğrenildi.

ŞEHİT GEDİK VE BÜLBÜL’E SALDIRIDA ROL ALDI

Şehit Gedik ve Bülbül dahil 5 yıldır bölgede toplam 12 sivil ve güvenlik görevlisinin şehit edildiği tüm silahlı eylemlerde yer aldığı belirlendi. 

Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Tokat ve Ordu kırsalında tüm sığınaklarının yerini bilen Düdükkanlı’nın son olarak Trabzon’un Maçka ilçesi Akarsu mahallesi Karakabanaltı Yaylası’nda gösterdiği yerde 1 sığınak ve 4 depo bulundu.

ŞEHiT EREN BÜLBÜL’ÜN EVİNDEN ÇALINANLAR BULUNDU

Bu depolarda ise 11 Ağustos 2017 günü Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in şehit edildiği tarihte Eren Bülbül’ün Yolgören mahallesindeki evinden çalınan erzaklar da bulundu. Teröristin toplamda 12 sığınak ve deponun yerini güvenlik güçlerine gösterdiği, bu depo ve sığınakların ise imha edildiği öğrenildi.

Öte yandan Doğu Karadeniz’de kalan 2 teröristten biri olan PKK’lı Behrüz Düdükkanlı’nın ardından 2. terörist ‘Aras’ kod adlı Aras Aslan da bugün yine Espiye kırsalında güvenlik güçlerine teslim oldu.

Exit mobile version