Şehit Eyüp Kapaklıkaya başarılarıyla anılacak

şehit eyüp kapaklıkaya

Soğanlı Dağı’ndaki Derebaşı virajlarında haber takibi yaparken uçuruma yuvarlanan Anadolu Ajansı (AA) Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde iki askerimiz arama çalışmaları sırasında şehit oldu. Şehit olan iki askerimizin de kısa ömrü görevlerindeki başarılarıyla dolu. Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan şehit Eyüp Kapaklıkaya, 12 yıla yakındır sürdürdüğü mesleğine birçok başarı sığdırmayı başardı.

Nişancı’yı arama çalışmalarında 2 asker şehit oldu

Şehit Kapaklıkaya, Çorum’un Kargı ilçesinde 1983 yılında dünyaya geldi. Kapaklıkaya, askerlik vazifesini yaparken kariyer planını da yaptı. Askerliğinin ardından uzman erbaşlığa geçen Kapaklıkaya, ilk görev yeri olan Şırnak’ta, 3’üncü Jandarma Komando Bölük Komutanlığına atandı.

Şırnak’ta 5 yıla yakın avcı olarak görev yapan Kapaklıkaya, 2012 yılında Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tabur Komutanlığına tayin edildi.

KISA ÖMRÜNE ONLARCA BAŞARI SIĞDIRDI

Kapaklıkaya’nın görevindeki başarıları 56 takdirname, 4 başarı belgesi, 3 şerit hizmet rozetiyle taçlandırıldı.

Kapaklıkaya, dağ arama kurtarma, kurbağa adam kursu, süratli bot kullanma, uluslararası teknik dalış gibi önemli 15 mesleki kursu başarıyla geçti.

JAK’ta 2012 yılından beri görev yapan Kapaklıkaya, birçok zorlu arama kurtarma çalışmasında görev aldı. 2014 yılından bu yana farklı şehirlerimizde çay, nehir, sulama kanalı, baraj gibi yerlerde kaybolan kişileri bulmaya yönelik 39 vakada görev yaptı.

Kapaklıkaya, son görevi olan Nişancı’yı bulma çalışmaları sırasında 10 Mayıs’ta akıntıya kapılarak şehit oldu.

Kapaklıkaya, birlikte şehit olduğu Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez ile şimdiye kadar 9 arama kurtarma çalışmasında birlikte görev yaptı.

ŞEHiT EYÜP KAPAKLIKAYA: BENİ ARIYORLARMIŞ

Şehidimiz Kapaklıkaya’nın JAK’a girmek için girdiği mülakattan sonra şehidin eşi Seyhan Kapaklkaya’ya “Arama kurtarma, tam benim yapacağım iş. Tam beni arıyorlarmış.” dediği öğrenildi.

Şehidin babası Şaban Kapaklıkaya, oğlunun daha önce iyi bir inşaat ustası olduğunu belirterek inşaatları bırakarak başka bir iş bulmasını istediğini aktardı. Şehit babası, asker olmayı seçen oğlunun oturdukları evi inşa ettiğini söyledi.

Gazeteciyi ararken şehit olan askerlere tören düzenlendi

Exit mobile version