Soğan hırsızları Şanlıurfa hal pazarını talan etti

Kamyon kasasındaki soğanları arabalarına yükleyip kaçtılar.
Şanlıurfa’da hırsızların hedefinde bu defa hal pazarı vardı. Güneş batar batmaz hale giden hırsızlar 29 çuval soğanı alıp kayıplara karıştı.

Polis hırsızların peşinde. Esnaf sebze-meyve fiyatlarının tırmanmasıyla değerlenen patates-soğan çuvallarının güvenliğini sağlamak için yetkililerden yardım istedi.

Şanlıurfa

Soğan çuvalları çalınan hal esnafı Şemsettin Çiçek, 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki 29 çuval soğanın hırsızlar tarafından çalındığını belirterek, son aylarda hırsızlık olaylarının yaşandığını ve canının yandığını kaydetti. Çiçek, hal içerisinde sadece soğan değil, patates ve biber çuvallarının da çalındığını ifade etti:

BAŞLARI HIRSIZLARLA DERTTE

“Geçen akşam bizim iş yerinde çuvalı 40 kilogramdan 29 çuval işlenmiş soğan çalındı. Yaşanan hırsızlık olayını bütün yerlere bildirdik. Emniyet ekipleri olayla ilgili soruşturmasına devam ediyor. Çalınan soğanlar bir ton 200 kilogramdır. Değeri ise 5 bin TL değerindedir. Hırsızlıklarla ilgili kime soruyorsak topu başka yerlere atıyorlar. Vardiyalara soruyorsak bilmiyoruz diyorlar. Saat 05.00 kadar çoğunlukla esnaflar iş yerlerini kapatıyorlar. Soğanları çalan hırsızlar hal pazarından çıkarken hiçbir müdahale edilmiyor. Mesai saati dışında o soğanlar nasıl oluyor hal pazarında çakılabiliyor. Benim soğanlarım çalındı. Canı yanan benim. Hal pazarında genelde hırsızlık olayları yaşanıyor. Kimisinin 7 patatesi, kimisinin de 5 biberi çalınıyor. Bütün görevlilerin hal pazarında yaşanan hırsızlık üzerinde durmalarını istiyorum”

Esnaf Mehmet Keskin de, kendisinin 5 çuval patates çalındığını belirtti.

Hal esnafı, yetkililerin son zamanlarda arta hırsızlık olaylarına karşı önlem almasını istedi.

Exit mobile version