Soylu, yurt içindeki terörist sayısının 600’ün altına düştüğünü söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da 105. Dönem Kaymakamlık Kursu’nun açılış töreninde konuştu. Bakan, terör ile mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
AA‘da yer alan habere göre; İçişleri Bakanı, “Terörü tasfiye etme kararlılığımızın ve başarımızın doruğundayız.” ifadelerini kullandı.

Soylu: Türk Hava Kurumunda usulsüzlük saptandı
Türk Hava Kurumu ile ilgili de Bakan, “Türk Hava Kurumunun yakın döneme kadar birçok usulsüzlüğünü arkadaşlarımız saptadı.” açıklamasında bulundu.
Soylu, “26 Haziran tarihi itibarıyla Türk Hava Kurumunun herhangi bir yönetimi söz konusu değildir. Türk Hava Kurumunun yönetimi boşluktadır.” şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanı, konuşmasının diğer bölümünde şu ifadelere yer verdi:
“Mahkemeler devam ediyor. Mahkemeler bir karar verecek ve bu karar çerçevesinde de bu mesele devam edecek. Bu dönem içerisinde yapılan ihbar ve şikayetler üzerine Türk Hava Kurumunun şu son çerçevesinde gelişen olaylarla ilgili de bir denetimi hemen başlattık.”
THK yöneticileriyle ilgili suç duyurusu ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı, “Ne İzmir yangınıyla ne başka bir yangınla alakası var.” diyerek açıklık getirdi.