Süleyman Soylu: İçişleri Bakanı olarak ‘gitmesin’ diyemem

SÜLEYMAN SOYLU

SÜLEYMAN SOYLU

Süleyman Soylu, katıldığı Enine Boyuna programında Kemal Kılıçdaroğlu’nun maruz kaldığı saldırıya ilişkin konuştu. Şehit cenazelerinde bazı duyguların kontrol edilemez olduğunu belirten Soylu, şehit cenazelerinde CHP il başkanlarının protokole alınmaması kararını tedbir amaçlı verdiğini ve bu kararın arkasında durduğunu aktardı.

Fenerbahçe-Galatasaray maçında da aynı tedbiri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için almaya çalıştığını belirten Soylu şunları anlattı:

İMAMOĞLU KONUSUNDA ALİ KOÇ’U ARADI

İstihbaratım bana, ‘şu anda sosyal medyada birileri, bu FETÖ’cünün burada ne işi var diyor, şike ve mazbata meselesini gündeme getiriyor. Burada bir problem olacak’ dedi. Ben de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u aradım. ‘Arkadaşlarımızın sosyal medyadan ve diğer kaynaklardan edindiği bilgilere göre, bu maç kritik bir derbi maçı, burada bir problem söz konusu olabilir. Siz ev sahibisiniz, (İmamoğlu’na) böyle bir mesele olduğunu söyleyin’ dedim.

“ÜZERİMİZDEKİ SORUMLULUĞU ATTIK”

‘Sizin isminizi verebilir miyim?’ dedi. Ben de ‘memnuniyetle verebilirsiniz’ dedim. Telefon edip rica etmiş, ‘bakan beni arasın’ demiş. Bunun üzerine Ali Koç’a, ‘üzerimizdeki sorumluluğu attık. Biz de siz de tedbirlerimizi artıralım’ dedim.

“REAKSİYONUNU GÖZE ALMAK GEREKİR”

“Seçimlerin ardından yaşanan enerji boşalmasının üzerinde tepinmemek gerek” diyen Süleyman Soylu, bunun karşı reaksiyonunu göze almak gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu için 18 koruma tahsis edildiğini aktaran Soylu şunları söyledi:

“KILIÇDAROĞLU KORUMALARININ NE İŞ YAPTIĞINA BAKSIN”

Gitme kararı verdiklerinde haber vermiyorlar. Gidip baksınlar diye öncü iki eleman çıkartıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu 4 korumayla beraber gidiyor. Kılıçdaroğlu bu soruların birincisini sormaya başlarken, korumalarının ne iş yaptığına bir baksın? Bana bağlı o korumalar. Ben bakacağım ama kendisi de baksın. Yani koruma işiyle mi ilgileniyorlar yoksa başka işlerle mi meşguller bir baksın? Ben bu kadarını söylüyorum. Ben hesabını da hakkını da sorarım, sormaya da başlıyorum zaten.

“İÇİŞLERİ BAKANI OLARAK GİTMESİN DEMEYİ KENDİME YEDİREMEM”

Şehit cenazesine giderken orayı rahatsız etmemek adında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, defalarca kendisinin de bu zor durumla karşı karşıya kaldığını aktaran Soylu konuyla ilgili sözlerine şunları ekledi:

Ben beş altı kez bu hassasiyetin içerisinde oldum, gitsem mi, gitmesem mi. ‘Başınız sağ olsun’ diyoruz, ‘Bu son olsun’ diyorlar sert bir şekilde. Ne diyebilirim ki, buradaki duyguların bir kısmı kontrol edilebilir, bir kısmı kontrol edilemez. CHP’nin burada seçim öncesi, 24 Haziran’da da çok açık bir şekilde HDP ile siyasal ilişkisi olduğu net belli. Bu çocuklar Çukurca’da sınırlarımızı korumak üzere oradaydılar ve PKK bunları şehit etti. İçişleri Bakanı olarak ‘gitmesin kardeşim’ demeyi kendime yediremem

Exit mobile version