Taksim Meydanı’nda çocuğa tecavüz protestosuna gözaltı

Taksim Meydanı’nda, Küçükçekmece’deki istismara uğrayan küçük çocuk için oturma eylemi yapan Yasemin Babat Kayan gözaltına alındı.

ÇOCUK İSTİSMARINA DUR DEMEK İÇİN TAKSİM MEYDANI’NDA EYLEM YAPTI

ETHA’nın haberine göre Kayan, Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde oturma eylemine başladı. Bir anne olduğunu ve bu olaylara kayıtsız kalamadığını belirten Kayan, “Çocuk istismarına tahammül edemiyorum” diyerek “İstismara hayır” sloganı attı.

POLİSLER EYLEM YAPMAK YASAK DİYEREK MÜDAHALE ETTİ

Polisler, bölgede eylem yapılmasının valilik tarafından yasaklandığını belirterek eylemciyi oradan uzaklaştırmak istedi. Yasadışı bir şey yapmadığını, çocuğu için artık kaygılanmak istemediğini belirterek istismarın son bulması için çabaladığını belirtti.

ÇOCUĞA TECAVÜZ HANGİ DİNDE VAR?

İstismara uğrayan çocuğun 23 Nisan’da bayramını yaşayamadığını belirten Kayan, “çocuğa tecavüz hangi dinde var?” diye sordu ve şunları söyledi:

Eğer bunlar dinde varsa, eğer bu Müslümanlıksa ben bu dinden çıkarım. Artık insan gibi yaşamak istiyorum. Çocuklarımızın güvence altına alınmasını istiyorum. Cumhurbaşkanları, belediye başkanları, bakanlar, savcılar, hakimler yetkili kim varsa, bütün işinizi gücünüzü bırakın çocuklarımız 23 Nisan’da bayramını kutlasın diye uğraşın. Lütfen bunun için birazcık mücadele edin. Artık çocuklarımız çocukluğunu yaşasın

EYLEMİNİ SONLANDIRMADI

Eylemini sonlandırmaması durumunda gözaltına alınacağı belirtilen eylemci protestosunu devam ettirdi. Bunun üzerine gözaltına alınarak Beyoğlu Polis Karakolu’na getirildi.

Exit mobile version