Tokat protokolü sandalyelerini halka bıraktı

Engelliler Haftası kapsamında farkındalığın artırılması amacıyla Tokat’ta Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi. Meydanda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

PROTOKOL YER VERDİ

Daha sonra Vali Ozan Balcı ve şehir protokolü, kendileri için en ön sıralarda ayrılan sandalyelere engelliler ve ailelerinin oturmasını istedi. Vali ve protokol üyeleri etkinlikleri ayakta izledi.

Vali Balcı, program sırasında yaptığı konuşmada, Tokat’ın engelli dostu bir kent olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Engellilerin dertlerine dikkati çekmek ve problemlerini çözmek istiyoruz. Engellileri ailelerimizin bir ferdi olarak görüyoruz. Engelli ailelerin de ne sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Hayatın onlar için zorluklarla dolu olduğunu, mücadele edilmesi gerektiğini biliyoruz.

Engellilere dostuz biz. Devletin tüm gücüyle, imkanıyla engellilerin problemlerini ortadan kaldırmak, onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak, hayatın her alanında destek vermek bizim asli vazifemizdir. Engellilerin tekerlekli sandalye, işitme cihazı, baston… Bunların zaten olması gerekiyor. Asıl önemli olan onların sosyal yaşama daha çok katılması, dertlerinin dert edinilmesi. Problemlerinin yüreğimizde hissedilmesi. Çözüm için gayret gösterilmesi.

Engellilerin dertlerini dert edindiklerini ifade eden Balcı, “Onlarla bir araya gelmek için halkın katılımıyla tüm engelli kardeşlerimizin katılımıyla bir araya geldik. Güzel bir etkinlik oldu. Şenlik havasında oldu, yürüyüş yaptık. Koltukları da onlara bıraktık. Onların sorunlarına sıkıntılarına dikkat çekebilmek için bunu yaptık. Devletimiz engelilerin yaşamlarını kolaylaştırmak yaşamlarına değer katmak için her alanda çok güzel işler yaptı, yapmaya da davam etmekte.

Exit mobile version