TRT’den Sibel Tüzün’e ‘Ekrem İmamoğlu’ iptali

Şarkıcı Sibel Tüzün’ün TRT FM’deki programı, sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’na desteğini açıklaması nedeniyle iptal edildi.

Yeni şarkısının tanıtımı kapsamında 14 Mayıs’ta TRT FM’le el sıkışan Tüzün, Ekrem İmamoğlu konulu sosyal medya paylaşımları nedeniyle programın iptal edildiğini ve kendisine bildirildiğini söyledi.

TIKLAYIN – CUMHURBAŞKANLIĞI ARŞİVCİSİ İMAMOĞLU’NA DESTEK VEREN ÜNLÜLERİ ‘NOT ALDI’

SİBEL TÜZÜN KİMDİR?

1971 yılında İstanbul’ da doğan Sibel Tüzün, 1978 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’nda ilk müzik eğitimine başladı. Orta okul yıllarında yine radyonun Gençlik Korosu’nda çok sesli müziğe ilk adımı atarak Gökçen Koray, Cenan Akın,Yücel Elmas, Hikmet Şimşek gibi değerli öğretmenler ve koro şefleriyle çalıştı.

Beşiktaş Atatürk Lisesi’nde okuduğu yıllarda pop ve rock müzikle ilgilendi ve 1986 da Milliyet Gazetesi Liselerarası Müzik Yarışması’nndırdı. Aynı yarışmada besteci aranjör Melih Kibar ile tanışarak reklam filmleri seslendirmeye başladı. Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Erol Evgin gibi birçok sanatçıya albümlerinde ve sahne çalışmalarında eşlik etti.

1988 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümüne birincilikle alınan Sibel, klasik müzikte öğrenciliği, jazz ve pop müzikte de yorumculuğu sürdürdü. 1991 yılında profesyonel müzik yaşamına adım attı. TRT Altın Anten, Kuşadası Altın Güvercin ve Eurovision Şarkı yarışmalarına katılarak ödüller aldı.

1992′ de RAKS Müzik Yapım’ la anlaşma imzalayarak, ilk albümü AH BİZ KIZLAR’ ı seslendirdi. Gerek albümde çalışan Şehrazat, İskender Paydaş, Ümit Kuzer, Ozan-Kenan Doğulu gibi isimlerin eserleri, gerekse Sibel’ in yorumculuk yeteneği ve sahne performansı, albümün kısa sürede geniş kitleler tarafından sevilmesini sağladı.

1994 yılında Londra’ da Robert Bricknell ile bir süre şan derslerine devam etti. Ardından Türkiye’ ye dönüp RAKS Müzikle ikinci albüm çalışmalarına başladı. NEFES KESER AŞKLAR isimli albüm ve Sibel yine hak edilen başarıyı yakaladılar. Kısa sürede yakalanan satış grafiğiyle beraber yine hitler ortaya çıkarmaya başladı. Kaçın Kurrası, Gözümün Bebeği, Anca Beraber(Too Late) gibi. 1997 yılında Avrupa Konserleri’nden sonra Sibel, Arinna Müzik’ i kurdu.

Sibel Tüzün, Atina‘da düzenlenen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması’na Türkiye adına katıldı. Yarışmada “Süper Star” adlı şarkıyla yarışan sanatçı, yarı finalde 91 puanla 8., finalde de 91 puanla 11. oldu.

Exit mobile version