TSK ile Katar’ın tatbikatı büyüledi

tsk ile katar'ın tatbikatı

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Katar ile birlikte tatbikat yaptığını açıkladı. TSK ile Katar’ın başarılı operasyonundan görüntüler de yayınladı.

TSK İLE KATAR KUVVETLERİNDEN 1 HAFTALIK TATBİKAT

Tatbikatın görüntülerinin de paylaşıldığı açıklamada, 23 Nisan tarihinde ev sahibi olan Katar ile birlikte yapılan tatbikatın adının Şahin-21 Tatbikatı olduğu belirtildi. Katar ve Türk Hava Kuvvetleri unsurlarının birlikte icra ettiği tatbikatın 30 Nisan’a kadar süreceği ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk ve Katar Silahlı Kuvvetleri arasındaki bu karşılıklı iş birliği ile müşterek çalışabilirliğin geliştirilmesinin amaçlandığını aktardı.

HEM HAVADA HEM KARADA İŞBİRLİĞİ

Tatbikat; Hava Kuvvetlerimize ait 3 adet F-16 uçağı ile birlikte uçuş ve bakım mürettebatımızın katıldığı bildirildi. Öte yandan Katar ile birlikte karadan da tatbikatlar gerçekleştirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından duyurulan tatbikatın da Katar’ın Abu Samra bölgesinde icra edildiği belirtildi.

Al Mashabiya-2019 Sınır Güvenliği Tatbikatı’na, Katar’da konuşlu bulunan Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığından 2 komando kolu katıldı. Çöl şartlarını gören komandolarımız, görevlerini başarıyla icra etti.

Exit mobile version