Valilik’ten ‘Dersim’ değişikliğine durdurma kararı

DERSİM

DERSİM

Komünist Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu’nun belediye binası tabelasındaki Tunceli yazısını Dersim olarak değiştirmesi tepki çekmişti. Maçoğlu, kararın Valilik tarafından verileceğini kaydeden bir açıklamada bulunmuştu.

DURDURMA KARARI

Valilik, Erzincan İdare Mahkemesi’ne başvurarak, Tunceli Belediyesinin, tabelasının “Dersim” olarak değiştirilmesine yönelik dudurma kararı aldı.

MAÇOĞLU :KARAR VALİLİK MAKAMINA GİTMEDEN ALINMIYOR

Değişim kararının belediye meclisinde alındığını ifade eden Maçoğlu, kararın valilik makamına gittiğini daha sonra harekete geçildiğini söyledi:

“Toplum içinde yapmış olduğumuz çalışmalarda halkın büyük bir bölümünün talebi üzerine Dersim tabelasının asılabileceğine dair bir karar çıkmıştı. Belediye meclisine de öyle bir önerge ile başvuru yapıldı. Arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun kabulü sonrasında bu karar alındı ama esasen hepimiz çok iyi biliyoruz ki yerel yönetimlerde belediye meclislerinin aldığı kararların tamamı il makamına yani valilik makamına gidiyor, valilik makamı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda hareket ediliyor.

Yani valilik kararının olur ya da olmaz kararından sonra aslında harekete geçiliyor.”

Maçoğlu Tunceli – Dersim kararını açıkladı

Exit mobile version