YSK İstanbul kararını açıklamayı erteledi

YSK

YSK

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından tartışmalı bir şekilde iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ilişkin kararının 200 sayfalık yazımı tamamlanmıştı.

YSK’nın bugünkü toplantısı sona erdi. Ancak gerekçeli kararın bugün açıklanmayacağı duyuruldu.

İSTANBUL SEÇİMİNİN İPTALİ İÇİN GEREKÇELİ KARAR BEKLENİYOR

31 Mart yerel seçimlerinin en tartışmalı şehri İstanbul olmuş ve AK Parti İstanbul’da 38 ilçedeki oyların yeniden sayımını istemişti.

YSK toplantısından sonra İstanbul kararının bu akşam belli olması bekleniyordu.

AK Parti Ankara’da da YSK’ya başvuruda bulunmuş ancak reddedilmişti. YSK mazbatayı Mansur Yavaş’a vermiş ve devir teslim töreni yapılmıştı.

İstanbul’da seçimlerin iptali kararından sonra şu ifadelere yer verilmişti:

“Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.”

Exit mobile version