Yüksekova 3 bin 63 modern konuta kavuştu

yüksekova

Hakkari Yüksekova’da TOKİ terör mağdurları için 3 bin 63 konut inşa etmişti.

İnşa edilen konutların bir kısmı bu yıl sahiplerine teslim edilecek.

Hakkari’de terör saldırıları nedeniyle binlerce kişinin evi yıkılmış ya da kullanılmaz hale gelmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ Esenyurt Mahallesi’ne konutlar inşa etmeye başlamıştı. Konutların tamamlanması için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Modern standartlarda, doğalgaz uyumlu evlerin yanı sıra çevre düzenlemeleri, parklar, taziye evi, cami, okul, iş yerleri de yapıldı. Toplamda 3 bin 63 konut büyük ölçüde tamamlandı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık konu ile ilgili açıklama yaptı.

“YÜKSEKOVA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

“Yüksekova farklı bir çehreye kavuşacak.” diyen Akbıyık şöyle konuştu:

3 bin 63 konut 5 etapta yapılıyor. Bu konutlar içerisinde iş yerinden camisine, okulundan taziye evine kadar birçok yapı bulunuyor. Birinci ve ikinci etapta yaklaşık bin 830 konut büyük oranda bitme aşamasında. Üçüncü etapta 291 konut ve 16 dükkan yüzde 55, dördüncü etapta 468 konut ile 20 dükkan yüzde 70, beşinci etapta ise 474 konuttun gerçekleşme oranı yüzde 45’ler seviyesindedir.”

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İçişleri Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde ilçeye 700 konut yaptırdığını ifade eden Akbıyık şöyle devam etti:

“Bunların da gerçekleşme oranı şu an da yüzde 70. İnşallah bunların hepsi bittiğinde Yüksekova farklı bir çehreye kavuşacak.”

Exit mobile version