İbrahim Erkal kimdir, ne zaman doğmuştur, nerelidir?

İbrahim Erkal, vefat edişinin ikinci senesinde sevenleri tarafından anılıyor. Besteci, söz yazarı, şarkıcı ve oyuncu İbrahim Erkal 10 Ekim 1966 senesinde Erzurum’da hayata merhaba dedi.

Erkal ilkokulu ve ortaokulu Erzurum Narman’da 18 Mart İlköğretim Okulu’nda, liseyi ise Narman Lisesi’nde okudu.

İlkokul yıllarından itibaren kendi kendine çeşitli müzik aletleri çalmayı ve müzik yapmayı öğrendi.

Lise bittikten sonra nota ve solfej dersleri alan Erkal, Ankara’da çeşitli mekanlarda sahneye çıkmaya başladı.

İbrahim Güzelses ismiyle 1984’te Erzurum türkülerinden oluşan Sarhoş Baki albümünü çıkardı. Albüm beklenen ilgiyi karşılamayınca İstanbul’da garsonluk yaptı, piyanist, ve udi olarak da hayatını kazandı.

Kendi adıyla Tutku isimli albümü çıkardı ve müzikseverlerden büyük beğeni topladı. Erkal albüm sonrasında garsonluk yaptığı mekanda sahneye çıkmaya başladı.

İbrahim Erkal, 1995 senesinde “Sıra Bende/Aklımdasın” isimli albümündeki “Aklımdasın” parçasıyla hayran kitlesini arttırdı.

Usta sanatçı, 1996 yılının Temmuz ayında çıkardığı “Gönlünüze Talibim” isimli albümdeki “Unutmayacağım” ve “Canısı” şarkılarıyla adından uzun süre söz ettirmeyi başardı.

ibrahim erkal

Aynı albümde olan “Erzurum’a Gel” video klibiyle başarısını katladı ve Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde 1997 yılında “En İyi Beste”, 1998 yılında ise “En İyi Arabesk – Fantezi Erkek Sanatçı” ödüllerini aldı.

İBRAHİM ERKAL DİZİ SEKTÖRÜNE GİRDİ

İbrahim Erkal, Temel Gürsu’nun yönetmenliğini yaptığı Canısı filminde Emine Ün ile başrol oynadı. 1998 senesinde 26 bölümlük dizi olarak yayınlanamaya başlayan Canısı izleyiciden yoğun ilgi gördü.

Aynı sene Sırılsıklam dizisiyle tekrar ekranlara geldi. “De Get” isimli albümle 2000 yılında bir albüm daha çıkaran Erkal, 2001’de “Su Gibi”, 2002’de “Aşkname”, 2004’te “Gönül Limanı”, 2006’da “Yüreğinden Öpüyorum”, 2008’de “Aranağme”, 2011’de “Burnumda Tütüyorsun”, 2015’te ise “Ömrüm – Nefes 1” albümlerini müzik piyasasına sundu.

İbrahm Erkal’ın aynı zamanda “Ben Bu Şöhreti Sevmedim” isimli bir de kitabı vardır.

Albümünde kendi besteleri dışında sadece anonim eserlere yer veren sanatçının şarkılarını İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Metin Şentürk, Soner Arıca, Zara, Alişan, Gökhan Özen, Burhan Çaçan ve Mine Koşan gibi birçok sanatçı seslendirmişti.

2003 yılında Filiz Akgün ile dünya evine giren İbrahim Erkal kızları Dilara Hatice 2004’te, oğulları Erenalp ise 2005’te kucağına aldı.

Sanatçının en küçük kızı olan Elif Su ise Erkal beyin kanaması geçirdikten 12 gün önce doğdu.

Evinin otoparkında tansiyonu düşen ve dengesini kaybetmesi sonucu kafasını yere vuran ünlü sanatçı beyin kanaması geçirdi.

12 Nisan’da tedavi altına alınan İbrahim Erkal, 11 Mayıs 2017’de yaşamını yitirdi. Erkal’ın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Exit mobile version