Semiha Berksoy kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

semiha berksoy

Semiha Berksoy 1910 senesinde dünyaya gelmiştir. Annesi ressam Fatma Saime, babası ise Ziya Cenap Berksoy’dur. Ünlü opera sanatçısı ses ve güzel sanatlar yeteneğini babasından almıştır.

Semiha Berksoy, Ankara Devlet Operası baş artisti, ressam ve tiyatro sanatçısı, yüksek dramatik sopranodur. Berksoy, 1935 senesinde Mezardan Gelen Mektup isimli hikayeyi kaleme almıştır.

Ünlü opera sanatçısı, İstanbul Konservatuvarı Güzel Sanatlar Akademisi, Namık İsmail Atölyesi ve Tiyatro Okulunda eğitim almıştır.

Berksoy adını ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrosunda sesiyle duyurmuştur. Sanatçı daha sonra Türk ve Avrupa Operetlerinde oynayarak adından söz ettirmeyi başarmıştır.

19 Haziran 1934 senesinde Atatürk’ün takdirini kazanmış ve kendisine ilk Türk Opera Temsili olan; “Özsoy’da” Ayşim başrolü verilmiştir.

Devletten aldığı burs ile 1939’da Berlin Devlet Yüksek Müzik Akademisi Opera Bölümün’den birincilikle mezun olmuştur.

22 Haziran 1939 yılında Richard Strauss’un 75.Doğum günü kutlamasında, Berlin Akademisi Eski Apollon isimli operasında, Richard Strauss’un Ariadne auf  Naxos adlı operasında “Ariadne”başrolünü oynamıştır. Berksoy, bu temsil sayesinde Avrupa’da ilk çıkan Türk Opera Primadonnası ünvanını almaya hak kazanmıştır.

GOOGLE SÜRPRİZİ

Arama motoru Google özel günlerde yaptığı Doodle çalışmalarıyla biliniyor. Google, Semiha Berksoy’un 109. yaş günü sebebiyle ilk Türk kadın opera sanatçısını ana sayfasına taşıdı.

Exit mobile version