Cannes’ta festival, görkemli başladı

cannes (2)

Fransa’nın ünlü şehri Cannes, 72. kez fim festivali etkinliğine sahne oldu.

Festival 25 Mayıs’a kadar devam edecek. Festivalin açılış seremonisinden sonra ABD’li yönetmen Jim Jarmusch’ın “The Dead Don’t Die” filminin galası yapıldı. Galanın ardından merakla beklenen kırmızı halıda yürüyüş gerçekleştirildi.

CANNES FİLM FESTİVALİN JÜRİ ÜYELERİ

Bu yılki festival jüri başkanı, Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu oldu. Inarritu, “The Revenant” ve “Birdman” filmleriyle Oscar ödülü almıştı.

Inarritu’nun başkanlık yaptığı jüride 21 yaşındaki ABD’li aktris Elle Fanning, Gine asıllı Fransız yönetmen Maimouna N’Diaye, ABD’li yönetmen Kelly Reichardt, Polonyalı yönetmen ve yapımcı Pawel Pawlikowski, Fransız senarist, yönetmen ve çizgi film senaryo yazarı Enki Bilal, Fransız yönetmen ve senarist Robin Campillo, İtalyan yönetmen ve aktris Alice Rohrwacher ve Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos görev alıyor.

“Once Upon A Time In Hollywood” filmi, festivalin dikkat çeken filmleri arasında. Filmde Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio rol almıştı.

YARIŞACAK FİLMLER

Ana kategori ve “Altın Palmiye” ki ödüller için yarışacak 21 film şöyle:

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Festivale, 90 ülkenin 2 binden fazla medya kuruluşundan 4 binin üzerinde gazeteci akredite oldu. 12 günlük festival boyunca Cannes’ı yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Festival süresince 700’e yakın güvenlik görevlisi güvenliği sağlayacak. Öte yandan, Cannes’ın en işlek caddesi Croisette’e, 665 adet büyük beton saksılar konularak herhangi bir arabalı saldırıya karşı önlem alındı.

Exit mobile version