BTS son albümü ‘Map of the Soul: Persona’ ile Billboard 200 müzik listesine ilk sıradan giriş yaptı. Bir yıldan kısa bir sürede BTS, müzik listesinde 3. Kez birinci olan ilk grup oldu. Daha önce iki kere; 2 Haziran’da ‘Love Yourself: Tear’ ve 8 Eylül’de ‘Love Yourself: Answer’la listeye ilk sıradan girmişti.
K-pop boy band #BTS, the honorary tourism ambassador of #Seoul, scored its third No.1 Albums on the main Billboard 200 album chart with "Map of the Soul: Persona" in single year. Congratulations! 🎉🎉#ISeoulU #PersonaBillboardNo1 pic.twitter.com/RDtPGiwwcp
— Seoul Government (@Seoul_gov) 22 Nisan 2019
Billboard’ın yaptığı açıklamaya göre Beatles’tan bu yana BTS, bunu başaran ilk müzik grubu oldu.
BTS scores third No. 1 album on Billboard 200 chart with #MapOfTheSoulPersona https://t.co/w580A7nuGU pic.twitter.com/uou8XNjMqn
— billboard (@billboard) 21 Nisan 2019
Beatles’ın 1995-96’da çıkardığı ‘Anthology 1’, ‘Anthology 2’ ve ‘Anthology 3’ albümleriyle bir yıl içinde Billboard 200 müzik listesinde birinci sıraya yerleşmişti.
Billboard Müzik Ödülleri 1 Mayıs’ta düzenlenecek. BTS 2 kategoride aday gösterildi.
Organizasyonda, son albümlerinin çıkış parçası ‘Boy With Luv’u, ABD’li şarkıcı Lasey ile seslendirecekler. Şarkı, YouTube’da yaklaşık 187 milyon kez görüntülendi.