Emin Alper Palu ailesini beyaz perdeye taşıyacak

emin alper

38. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde Kız Kardeşler adlı film ile Altın Lale ödülünü kazanan Emin Alper, yeni projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Kız Kardeşler filminin gösterimi yapıldı. İzleyicilerin sorularını cevaplayan Alper, Palu ailesinin korku filmini çekeceğini söyledi.

EMİN ALPER KİMDİR?

1975 senesinde Karaman’da dünyaya gelen Emin Alper, liseyi Ankara Fen Lisesi’nde okudu.

Alper, Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Kendisini sosyal bölümlere yakın hissettiğinin farkına varan Alper, iki sene sonra tekrar sınava girdi ve İktisat bölümünü kazandı.

Ortaokul yıllarından itibaren sinema ve tiyatro ile ilgilenen Alper, Boğaziçi Üniversitesi’nde tiyatro grubuna takıldı.

Tiyatro yıllarında senaryo denemeleri yapan Alper, aynı zamanda üvniversitenin sinema grubuna da girdi. Birkaç arkadaşıyla birleşerek Görüntü adlı dergiyi çıkardı.

Kulüp ile birlikte toplantılar düzenleyip dönemin ünlü yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan’ı söyleşilere çağırıyorlardı.

İlk uzun metrajlı filmini öğrenciyken kaleme alan Alper, Zeki Demirkubuz’un eleştirisi üzerine çekimleri erteledi.

Boğaziçi’nde okurken Seyfi Teoman ile tanışan Alper, Teoman’ın çektiği Apartman adlı kısa filmde oynadı.

Emin Alper 2005 senesinde ilk kısa filmi olan Mektup adlı filmi çekti. 2006 yılında ise Rıfat’ı çekti.

Her zaman çalışkan öğrenci olarak anılan Emin Alper, İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde asistanlık yapmaya başladı.

2009 senesinde doktorasını bitiren Alper, uzun metraj filmi için kolları sıvadı. Kültür Bakanlığı’ndan destek almak için düşük bütçeli bir film çekmek isteyen Alper, ertelediği ilk senaryosunun 3 ay boyunca üstünde çalıştı.

Bakanlık onayı alan Alper, Teoman’ın yapımcı koltuğunda oturduğu filmin çekimlerine başladı.

Tepenin Ardı isimli filmiyle 62. Uluslararası Berlin Film Festivali’nden Caligri ve En İyi İlk Film mansiyonu ile döndü.

Üst üste ödül alan filmi 30’un üzerinde festivalde gösterildi. 31. Film Festivali’nde Altın Lale ödülü ile büyük ödülün sahibi oldu.

Yaz turnesinde ise Asya’nın Oscar’ı olarak kabul edilen Asya Pasifik Film Ödülleri kapsamında verilen ‘En İyi Film’ ödülünü kazandı.

 18. Saraybosna Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Filmi 14 Aralık tarihinde 14 salonda gösterime girdi.

Exit mobile version