Pulitzer Ödülleri’nde Cemal Kaşıkçı haberleri finale kalmıştı

pulitzer ödülleri

Pulitzer Ödülleri geçtiğimiz gün New York’ta sahiplerine teslim edildi. Columbia Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törenle, farklı dallarda ödüller sahiplerini buldu.

KATLİAM VE SALDIRILARI İŞLEYENLER ÖDÜL ALDI

Dünyanın en önemli gazetecilik ödüllerinden kabul edilen Pulitzer Ödülleri, 21 farklı kategoride verildi. Bu yılki ödüllerde daha çok saldırıları cesurca işleyenler ve ABD Başkanı Trump’la ilgili özgün haberler yapanlar tercih edildi.

CEMAL KAŞIKÇI HABERLERİ FİNALE KALDI

Kamu hizmeti dalında iki gazete finale kaldı. Bunlardan biri, geçtiğimiz yıl İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili haber yapan Washington Post’tu. Ancak diğer finalist olan Meksika’dan ABD’ye gelen göçmen ailelerin zorla ayrılması ve parçalanması hakkında haber yapan PRoPublica ödülü kazandı.

ŞEFFAF GAZETECİLİK TERCİH EDİLDİ

Pulitzer Ödül Kurulu mensuplarından, Poynter Başkanı Neil Brown, ödül töreniyle alakalı şu sözleri kullandı:

Finalistlerin işleri de dahil olmak üzere bu yılki ödüllerde öncelik verilen, güçlü bir şeffaf gazeteciliktir. Gazeteciler kötü yasaların değişmesine, yerel liderlerin çocuklarımızın güvenliğinden sorumlu tutulmasına, suistimal ve adaletsizliklere dikkat çekilmesine yardımcı olurlar. Gazetecilerin doğrudan tehdit altında olduğu, haber şirketlerinin yaptıkları hayati işi devam ettirecek mali kaynakları bulabilmek için eskisinden çok daha fazla çalışmak zorunda kaldığı günümüzde bu durum daha da ilham verici.

Exit mobile version