Time Dergisi Jacinda Ardern’i “Yılın 100 ismi”ne dahil etti

Time dergisi, bu yıl da “Yılın En Etkili 100 İsmi“ni açıkladı. Listede bu yıl liderler kategorisine global çapta yankı uyandıran isimler de dahil oldu. Christchurch kentindeki camilere yönelik düzenlenen saldırılar sonrası gösterdiği sağduyulu hareketler nedeniyle, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de listede yer aldı.

TIME 100 LİSTESİNE, JACINDA ARDERN LİDERLER KATEGORİSİNDEN GİRDİ

Yeni Zelanda’da düzenlenen cami saldırılarının ardından, teröristler karşısındaki net duruşuyla ve ülkesindeki Müslümanlara kucak açışıyla dünya çapında adından söz ettiren Jacinda Ardern, liderler kategorisinden listeye girdi.

time 100 3

“JACINDA ARDERN HEPİMİZE İLHAM OLDU”

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Ardern’in saldırılar sonrası tutumu ve liderliğinin herkese ilham olduğunu belirtti. “Silah konusunda hızla harekete geçmesinin yanı sıra, dünya çapında ortak değerlerimiz hakkında güçlü bir mesaj göndererek bizleri bölmeye çalışanların başarılı olamayacağını gösterdi.” şeklinde konuştu.

LİDERLER LİSTESİ DİKKAT ÇEKTİ

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump ve Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido gibi isimler de liderler listesinde yer alarak dikkat çekti.

Exit mobile version