Televizyon tarihinin en çok beğenilen dizisi: Chernobyl

televizyon-tarihinin-en-çok-izlenen-dizisi

ABD televizyon kanallarından Sky Atlantic ve HBO ortak yapımı olan Chernobyl dizisi dünya televizyonculuk tarihin en beğenilen dizisi oldu.

EN BEĞENİLEN TELEViZYON DİZİSİ

Dizi ve filmlerin nabzını tutan IMDb’de 9,6’ya ulaşan Chernobyl IMDb’deki en yüksek puana sahip dizi oldu. Chernobyl’i 26 bin IMDb kullanıcısı oyladı.

Chernobyl 6 Mayıs’ta yayınlanan ilk bölümüyle birlikte tüm dikkatleri üzerine çekti. Şimdiye kadar 3 bölümü yayınlanan dizinin insan eliyle meydana gelen felakaetler arasında gösterilen ve 1986’da meydana gelen Çernobil faciasını konu ediyor. Chernobyl’in yönetmen koltuğunda Johan Renck oturuyor. Dizinin yazarı ise Craig Mazin.

Mini 5 bölüm halinden oluşacak olan Chernobyl, Ukrayna’nın Çernobil kentinde bulunan Çernobil Nükleer Satrali’nde meydana gelen kazayı anlatıyor.

33 YIL SONRA DİZİSİ ÇEKİLDİ

Kaza nedeniyle 31 kişi yaşamını yitirmiş, fakat kazanın ardından yayılan radyasyon, bölgede birçok insan kansere yakalanarak hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca olayın ardından Rusya, Avrupa ve Türkiye’ye ciddi miktarda radyasyon yayıldığı anlaşılmıştı. Bu olayı farklı bir tarzla anlatan Chernobyl’i Türkiye’deki izleyiciler, Digiturk beIN Series Drama HD kanalından izleyebiliyor.

Chernobyl dizinin kendisi kadar oyuncu kadrosu da oldukça etkili. Jared Harris, Stellan Skarsgard ve Emily Watson dizinin oyuncuları arasında.

Exit mobile version