Araç içi teknolojiler güven sorunu yaratıyor

araç içi (4)

Kürsel pazar araştırma şirketi J.D. Power, araç içi teknolojiler ile ilgili yaptığı bir anketin sonuçlarını yayınladı.

Amerika menşeili şirketin anketine göre yüksek teknolojili araçlar, kolaylık sağlamaktan ziyade soruna neden oluyor.

Şirketin araştırmasına göre, ses, eğlence ve harita sistemlerinin tümü, araç sahiplerinin karşılaştığı sorunların ilk 5’inde yer alıyor.

11 BİN 500 KULLANICI İLE ANKET

J.D. Power’ın araştırma sonuçları, otomobil üreticilerinin teknoloji yarışının sorunları derinleştirdiğini iddia ediyor.

J.D. Power, araştırmasını 1 yıl ve 3 yıldır araç sahibi olan 11 bin 500 kullanıcı ile yaptığını belirtti.

Motordan eğlence sistemlerine kadar 180 ayrı parametreyle, 100 aracın sorun çıkarma puanlarını inceleyen J.D Power, kullanıcılara aynı marka aracı tekrar almayı düşünüp düşünmediklerini de sordu.

“ARAÇ iÇi TEKNOLOJiLER SORUNLU”

Araştırma şirketi, 100 otomobilin ortalama 17’sinde ses, navigasyon, eğlence sistemlerinde problem çıktığını belirtti. Bu oran geçtiğimiz yıla göre azalmış olsa da kullanıcılar için hâlen en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Güvenlik sistemlerinde ise 100 otomobilin nerdeyse yüzde 2,5’inin sahibi, şerit takip sistemi veya kör nokta uyarı sistemini sorunlu olarak değerlendiriyor.

OTONOM ARAÇLARA GÜVENİLMEYECEK

Şirketin Avrupa temsilcisi olan Josh Halliburton, hayatımıza girmesi beklenen otonom araçların kullanıcılar tarafından güvenilir bulunmayacağını kaydetti.

Halliburton, yeni güvenlik teknolojilerinin gelişmekte zorlandığını, ancak bunu özellikle üst düzey markaların yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Üreticilerin yeni kullanıcılara teknolojileri ile güven vermeleri gerektiğini söyleyen Halliburton, sürücülerin otonom araçlara ancak bu şekilde güvenebileceğini ifade etti.

VOLVO 4. SIRADA

Araştırmaya göre en çok güven oyu alan marka Peugeot oldu. Diğer araçlar sırasıyla Skoda, Hyundai ve Volvo oldu. Araç ve trafik güvenliği diyince akla ilk gelen marka olan Volvo’nun 4. sırada olması şaşırttı. Öte yandan Volvo ilk onda bulunan tek premium marka oldu.

Exit mobile version