Citroen’in 19_19 Concept’in menifestosunu açıkladı

citroen'in 19_19 concept manifestosu (7)

Citroen’in 19_19 Concept adını verdiği, elektrikli fütüristik aracıyla ilgili bir manifestosu yayımlandı.

Fransız otomobil üreticisinin gelecekte tasarım hayalini ortaya koyan aracın görüntüsü, sürüş ve yolculuk deneyimi oldukça sıradışı.

CiTROEN’iN SIRADIŞI OTONOM ARACI

Citroen mühendislerince tekerlekli salon tanımlaması yapılan aracın ev tipi koltukları anımsatan tarzdaki koltukları iyi bir uzun yolculuk vaad ediyor.

Ön koltuğun eğimi ise adeta rahat bir berjer havası taşırken sürücü koltuğu farklı bir sürüş deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Günümüzdeki konsept otonom sistemlerinin, kumandasız olarak karşımıza çıkıyor. Citroen, 19_19’da da sürücüsüz tüm işlemler yapılabilmesine karşın kapatıp açılabilen bir direksiyon sunuluyor. Böylelikle sürücü, dilediğinde aracı kendi iradesine alabiliyor.

UZAYDAN İLHAM ALDI

Aracın dış hat tasarımında uzay araçlarından ilham aldığını fark etmemek mümkün değil. Ön camdaki eğim ve tavan profili, savaş jetlerine özel kokpitleri hatırlatıyor.

Transparan yapısıyla otomobilin mekanik detaylarının teşhir edilmesi de oldukça iddialı. Ancak daha iddialı olan elektrikli bir araç için 456 beygir gücü ve 800 Nm tork üretebilecek olması.

Şuan yalnızca teorik de olsa Citroen, 19_19 Concept’in 0-100 km/sa hıza 5 saniyede ulaşacağını ve 20 dakikada dolan bataryalarla 800 kilometre yol kat edebileceğini savunuyor.

Fakat günümüzde batarya teknolojileri bu kadar gelişmiş değil. Öte yandan Şanghay Otomobil Fuarı’nda sergilenen son concept araçlara kıyasla da 19_19 Concept oldukça sıradışı görünüyor.

Exit mobile version