Çöl ikliminde test edilen Bugatti Divo

çöl ikliminde-kapak

Bugatti’nin en yeni tasarımı Divo modeli çöllere indi. en yeni hiper otomobilinin performansını çöl ikliminde görmek isteyen Bugatti testlerini çölde sürdürüyor. Sıcaklığın 40 santigrat derecelerde olduğu çöllerde 250 km/s hızla yol alan Divo, kendine hayran bırakıyor.

Bugatti Chiron baz alınarak geliştirilen ancak aerodinamiği üzerinde daha çok durulan Divo modeli, tasarımıyla da performansıyla da herkesi etkilemeyi başarıyor.

ÇÖL iKLiMiNDE PERFORMANS TESTİ

Bugatti’nin resmi Facebook sayfasında paylaşılan yeni görüntülerde, uzun süredir ortalıkta olmayan Divo’nun çöllerde olduğu görüldü. Facebook sayfasından Divo’nun 40 santigrat derecelerde çöl iklimindeki testleri devam ediyor.

Hangi çölde çekildiği belli olmayan görüntülerde Divo o iklimde de saatlerce kullanılabiliyor. 250 kilometre saatlik sabit hız ile sürülerek test edilen Divo’nun sürücüleri tarafından hangi ekstrem koşulda kullanılırsa kullanılsın sorunla karşılaşmaması için gereken tüm çalışmaları yapılıyor.

ÜRETİLMEDEN SATILDI

Yalnızca 40 adet üretilecek olan Bugatti Divo’nun neredeyse hepsi daha şimdiden satıldı. Divo satın alma hakkını Almanya’daki bir otomobil galerisi 7 milyon Euro’ya sattı. Divo’lar 2020 başlarında sahiplerine kavuşacak.

Divo, Chiron gibi 4 turbolu W16 motorla, yani 1.522 beygir güç üreterek gelecek. Ancak daha hafif olduğunu ve yolu daha iyi sardığını söylemek gerek. Virajlarda da Chiron’dan daha yüksek performans gösteren Divo’nun elbette dezanvajı da var. Divo’nun maksimum hız değeri, Chiron’a kıyasla daha az. Tabi az dediğimiz de 380 km/s.

Exit mobile version