Elektrikli ve Hibrid otomobil test etmenin tam zamanı

elektrikli ve hibrid

elektrikli ve hibrid

Türkiye’de ilk kez Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası gerçekleştirilecek. İstanbul, Kemer Contry Club Orman Evi’nde gerçekleşecek etkinliklerde elektrikli, Plug-in ve Hibrid otomobiller ile çevreci bir sürüş deneyimini ücretsiz olarak test edebileceksiniz.

PETROLE BAĞIMLILIK BİTECEK

Çevreci olduğu kadar sessiz ve hızlı olan bu araçlar, yaşanılması gereken bir tecrübe olarak karşımıza çıkıyor. Geldiğimiz çağda yeryüzündeki karbon ayak izimizi küçültmek ve kalkınmayı sürdürebilmek için akaryakıt dışı enerjilerle çalışan araçları desteklemeliyiz.

Ülkemizde bir süredir kullanımda olmasına karşın birçok otomobil kullanıcısının henüz karşılaşmadığı elektrikli otomobil deneyimi, 20-21 Nisan tarihlerinde otomobil severlerle buluşuyor.

DOĞAMIZI KORUMANIN AYAKLARI YERDEN KESEN YOLU

Türk halkının ciddi bir kısmının artık elektrikli otomobil kullanmak istediği son tüketici araştırmalarıyla ortaya çıkıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış, petrole olan bağımlılıktan kurtulma isteği ve şehir içi egzoz gazı salınımının önüne geçmek gibi sebeplerle elektrikli otomobiller yaygınlaşacağa benziyor.

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının önümüzdeki 4 yılda 56 kat artacağı ön görülüyor. Bununla birlikte şarj istasyonlarının sayısı da 5 yılda 35 kat artması bekleniyor.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Şüphesiz hepimiz çocuklarımızı, çevreci ve doğa dostu olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle etkinlikte çocuklar ihmal edilmedi. Yetişkinler, beğendikleri arabaları test ederken çocukları da etkinlik alanında oluşturulan atölyeler ile keyifli anlar yaşayacak.

Exit mobile version