Hibrit Skoda Superb iV buz hokeyi maçında tanıtılacak

skoda superb iv

skoda superb iv

Çekya kökenli otomobil markası Skoda, Superb iV modelinin makyajlı versiyonunu paylaştığı bir teaser’la Slovakya’nın başkenti Bratislava’da oynananacak bir buz hokeyi maçında tanıtacak.

SUBERB iV MAÇTA TANITILACAK

23 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 2019 IIHF Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası çeyrek finalinde gerçekleşecek tanıtımda hatchback versiyonu tanıtılacak. Ancak wagon versiyonun tanıtılıp tanıtılmayacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Makyajlanan Superb hakkında henüz pek fazla bilgi yok. Skoda, yeni sürümü için yalnızca daha modern bir otomobil olacağını ve profil hattının daha keskin olacağını açıkladı.

Ancak makyajlı Superb’nin en önemli özelliği hibrit üniteli versiyona sahip olması olarak öne çıkıyor. Yeni Suberb’nin 2019 Volkswagen Passat GTE’nin elektrikli motor desteğini alacağı tahminler arasında bulunuyor.

ELEKTRİKLİ MENZİL 50-70 KM

1.4 litre turbo benzinli TSI ünite kullanması beklenen Superb’de, 13 kWh’lık lityum iyon batarya ve 116 bg’lik elektrik motoruyla gelecek. Bu sistem 215 beygir güç üretecek. Saf elektrik menzilinin 50-70 km civarında olması bekleniyor.

Son 4 yıldır piyasada olan Suberb’ye oranla çok büyük değişikler görülmese de ön farların xenon düzenden LED farlara dönüşmüş. Öte yandan ön ızgaranın da biraz daha geniş olduğunu söylemek mümkün.

GİZEMİNİ KORUYOR

Ayrıca, ön tamponun altında bulunan sis farlarının yerini LED çıtaların aldığını görülüyor. Krom ızgara ile iki sis farı birbirine bağlanırken Yeni Superb’de daha kendinden emin bir tarz yaratılmış durumda.

Aracın arka yüzü ise gizliliğini koruyor.

Öte yandan 4 yıldır aynı piyasada olan Superb’ye gerek ekonomik koşullar gerekse değişen teknolojiler nedeniyle ilgi azaldı. Geçtiğimiz yıl en çok satan 20. araç olan Superb, bu yılın ilk 4 yılında en çok satılan araçlar arasında kendine yer bulamadı.

Superb, 2018 yılında kendi segmentinde (D1) en satan 3. otomobildi. Superb, 2018 yılında 2 bin 714 adet satılmıştı.

2019’un en çok satılan otomobilleri haberi için tıklayınız…

Ancak geçe yıl ilk 4 ayına göre bu yılın ilk 4 ayında araç satışında yüzde 48 düşüş yaşandığını da belirtmekte fayda var.

Exit mobile version