Usain Bolt, elektrikli aracı Bolt Nano’yu tanıttı

usain bolt elektrikli araç (4)

Atletizmde dünya ve olimpiyat rekorlarına sahip olan Usain Bolt, kendi markası olan Bolt Mobility’nin tasarladığı Bolt Nano (B-Nano) adlı elektrikli aracı görücüye çıkardı.

USAiN BOLT MOBİLİTE SEKTÖRÜNE GİRDİ

Jamaikalı atlet 2017 yılındaki Dünya Atletizm Şampiyonasından sonra spor kariyerini bitirmişti. Bu noktada yeni bir dala merak saran Bolt, mobilite şirketi kurdu.

Şirketinin ilk elektrikli aracı B-Nano’nun örtüsü, Paris’te düzenlenen bir etkinlikte kaldırıldı.

EN MİNİK ELEKTRİKLİ OLABİLİR

Bolt’un bizzat kaldırdığı örtünün altından 2 kişilik şirin bir araç çıktı. B-Nano ilk bakışta Smart for Two’yu anımsatsa da çok da küçük boyutlara sahip. B-Nano, öyle küçük ki normal bir aracın kapladığı park alanına 4 tane sığabiliyor.

En büyük fark ise sürücü ve yolcunun yan yana değil önlü arkalı oturması. Diğer fark da elbette elektrikli olması. B-Nano’yu diğer birçok elektrikli araçtan ayıran fark ise , değiştirilebilir pili.

FİYATI 10 BİN DOLAR

Teknik detayları açıklanmayan Bolt Nano’nun menzili 24 kilometre. 2020’de banttan çıkması beklenen B-Nano’nun ön satışı için 999 dolarlık depozito isteyen şirket, araca 10 bin lira fiyat koydu. 

Ünlü atlet, lansmanda yaptığı konuşmada, spor kariyeri boyunca çok fazla seyahat ettiğini ve şehirde yaşayan insanların trafikten ve yoğunluktan kaçmaya ihtiyacını gördüğünü belirtti.

Bolt hafta başında ise scooter markasını tanıtmıştı.

Exit mobile version