Ramazan ağacı yeni trend oldu, tartışmalar başladı

ramazan-ağacı

Ramazan ağacı bu yılın trendlerinden biri haline geldi. Müslüman alemi için özel bir ay olan Ramazan ayında ibadet ve orucun ön planda olması gerekirken, bu ayı kutlamak ve çocuklara sevdirmek adı altında yeni bir akım ortaya çıktı.

Ramazan ağaçları, yılbaşı ağacına benzerliğiyle dikkat çekiyor. Ancak bu kez İslam’ı simgeleyen hilal şeklinde karşımızda…

ramazan ağacı

Çocuklara İslam dininin de eğlenceli olduğunu kanıtlama amacıyla ortaya çıkan bu yeni trendi üreten ve tasarlayan isim Samar Baydoun Bazzi.

NOEL AĞAÇLARINI PARÇALAYIP RAMAZAN AĞACI HALİNE GETİRDİ

29 yaşındaki Samar Baydoun Bazzi, Amerika Detroit’te yaşıyor ve bu fikre nasıl ulaştığını şu şekilde anlatıyor:

“2014 yılında evime yılbaşı ağacı koyduğumda 4 yaşındaki kızım; “aaa, Noel!” diye bağırdı. Bu yaptığımın hata olduğunu anlayıp ağacı parçadım. Daha sonra Noel ağaçlarını parçalayıp hilal şeklinde zımbalayarak kendi ağacımı ürettim.

Bunu sırf bir ağaçtan yaptığım için Noel’e çok benzemesini istemiyorum. Bizim olmasını istiyorum. Noel’le fazla aşina olmasını istemiyorum.”

Daha sonra bu fikrini ticarete döken Bazzi, yanındaki 10 çalışanla birlikte yüzlerce siparişe yetişmeye çalışıyor.

Bu yeni trendi beğenenler de oldu tepki gösterenler de… Ramazan ayının kutsallığına saygısızlık ya da özentilik olarak niteleyenlerin sayısı da hayli fazla.

ramazan ağacı

Konu ile ilgili Psikolog Vera Tuna konuştu:

Exit mobile version