Antibiyotik diş problemlerinde ne zaman kullanılmalı?

Antibiyotik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Estetik Diş Hekimi Efe Kaya, antibiyotiğin yanlış kullanılması halinde oluşacak risklerden bahsetti.

ANTİBİYOTİK YARARLI BAKTERİLERİ DE ÖLDÜRÜYOR

Diş tedavisinde, bakterisid adı verilen bakteri öldürücü antibiyotiklerin kullanıldığını ifade eden Kaya, bunların vücuttaki yararlı bakterileri de öldürdüğünü, bu sebeple gerekmedikçe kullanılmamasını söyledi. Bu nedenle bilinenin aksine diş tedavisinde antibiyotik kullanımının kısıtlı olduğunu belirtti.

antibiyotik

HANGİ DURUMLARDA ANTİBİYOTİKLERE BAŞVURULMALI?

Hastaların ağrı kesici konusunda da dikkatli olmasını ifade eden Kaya, ağrı kesici almadan hekime başvurulmasını önerdi. Kalp rahatsızlığı, ateşli romatizma gibi hastalıkları olanların antibiyotik kullanmasının şart olduğunu belirtti.

ATEŞ, HALSİZLİK VE TİTREME VARSA DİKKAT

Dişten kaynaklanan enfeksiyonun ateş, halsizlik ve titreme gibi bulgulara yol açması halinde vücut sistemini etkilediğinin anlaşıldığını, bu durumlarda da mutlaka antibiyotik kullanılması gerektiğini söyledi.

6 AYDA BİR KONTROL ŞART

Olası bir ağrı sürprizinden kurtulmak adına 6 ayda bir diş muayenesi gerekliliğinden bahseden Kaya, hastaların geçirdiği tüm hastalıkları diş hekimine bildirmesini ve doktorun tüm önerilerini uygulamasını söyledi.

Exit mobile version